Lukiolaissäätiön stipendi Siiri Kaukolalle

Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää vuosittain 2000 euron stipendin aktiiviselle lukiolaiselle. Vuoden 2022 stipendi myönnettiin Muhoksen lukiosta valmistuneelle Siiri Kaukolalle (18). Stipendi luovutettiin oman lukion ylioppilasjuhlassa.

Tänä vuonna stipendihakemuksissa toivottiin painottuvan erityisesti yhteiskunnallisen aktiivisuuden osoittaminen ja lukiolaisten aseman edistäminen. Kaukola on toiminut mm. lukionsa opiskelijakunnan hallituksen jäsenenä koko lukiotaipaleensa ajan. Kaukola on edistänyt nuorten asioita myös kunnan päätöksenteossa mm. hyvinvointilautakunnan varsinaisena jäsenenä. 

”Valinta ei ollut helppo. Hakemuksia oli paljon ja ne olivat laadultaan erinomaisia. Kaukolan hakemus kuitenkin jäi poikkeuksellisella tavalla mieleen sen monipuolisuuden vuoksi. Vaikka moni muukin olisi ansainnut stipendin, eivät he todellakaan hävinneet huonolle.” puheenjohtaja Virtala toteaa.

Kaukola kuvailee fiiliksiä yllättyneiksi:

“Fiilikset stipendin tiimoilta ovat todella hyvät. Juuri ennen lakkiaisia olin miettinyt, miten stipendit menevät aina akateemisesti menestyneille opiskelijoille ja vaikka olen itse ollut monessa mukana niin tulen tuskin sellaista saamaan. Sen puolesta tuntui todella hyvältä saada tunnustusta omista saavutuksista!” Siiri kertoo.

Lisätietoja:

Matti Mannonen, asiahenkilö, Suomen Lukiolaissäätiö

matti.mannonen@lukio.fi, puh. 0408286258

Siiri Kaukola, Lukiolaisstipendin saaja, Muhoksen lukio

0409624372 siiri.kaukola@edumuhos.fi