Lukiolaiset: Ylioppilaskokeiden järjestäminen turvattava myös lakkotilanteessa

Lausunnot & kannanotot Uutiset Vaikuttaminen

Yksityisen opetusalan ja ammatillisten aikuiskoulutuskeskusten henkilöstöä edustavat järjestöt antoivat 25.2. lakkovaroituksen 15 helsinkiläiseen yksityiseen lukioon. Ellei sopua löydetä, työt keskeytyvät ylioppilastutkinnon kirjallisten kokeiden ensimmäisellä viikolla  12.-16.3. Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) katsoo, että ylioppilaskokeet on järjestettävä myös lakkotilanteessa.

“Erityisesti kevään abiturienttien osalta kokeeseen osallistumisen siirtyminen syksyyn olisi äärimmäisen vahingollista. On täysin kestämätön ajatus, että näiden nuorten tulevaisuus viivästyisi puolella vuodella”, SLL:n puheenjohtaja Alvar Euro kommentoi.

Tilanne on tutkintoon valmistautuville lukiolaisille hyvin stressaava. SLL peräänkuuluttaa lukioilta rauhoittavaa viestintää lukuloman viettäjille.

“Missään nimessä opiskelijoita ei saa jättää nyt pelkkien lehtitietojen varaan, vaan lukioiden on viestittävä opiskelijoilleen aktiivisesti tilanteesta. Lukioiden on luvattava opiskelijoille, ettei heidän valmistautumisensa mene hukkaan”, Euro linjaa.

SLL toivoo neuvotteluihin kaikille osapuolille viisautta ja vetoaa sen puolesta, että neuvotteluissa löydetään ratkaisu, joka turvaa ylioppilaskokeiden järjestämisen.

 

Lisätietoja: Puheenjohtaja Alvar Euro, alvar.euro@lukio.fi, 050 918 6674
OAJ:n tiedote lakkovaroituksesta (sis. lakossa mukana olevat oppilaitokset)