Lukiolaiset: Aloite maksuttomasta toisesta asteesta etenee eduskuntaan, parasta bestiä!

Uutiset Vaikuttaminen

Maksutonta toisen asteen koulutusta vaativa kansalaisaloite on saavuttanut tänään 11.3.2018 vaaditut 50 000 kannattajaa. Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) iloitsee, että tavoite saavutettiin ajoissa ja aloite etenee eduskunnan käsittelyyn.

“Aivan mahtavaa! Vielä viikko sitten tilanne näytti hiukan epätoivoiselta, mutta yksittäisten ihmisten ja järjestöjen avulla onnistuimme. Toimijamme ovat aktiivisesti keränneet nimiä aloitteeseen ja kampanjoineet sen puolesta ympäri Suomen. Kiitos jokaiselle tukijalle, yhteistyötaholle ja tietysti allekirjoittajalle!” riemuitsee SLL:n puheenjohtaja Alvar Euro.

Aloitteessa vaaditaan selvityksiä ja lakimuutoksia toisen asteen opintojen muuttamisesta aidosti maksuttomiksi. Tällä hetkellä lukiolainen voi joutua maksamaan opinnoistaan jopa 2500 euroa ja SLL:n näkemyksen mukaan tämä asettaa nuoret keskenään eriarvoiseen asemaan.

“Monille kustannukset ovat syy lukion lopettamiseen, ja tähän useat lukiolaiset haluavat nyt muutosta. Huoli on herännyt etenkin niiden lukiolaisten puolesta, joilla menee heikommin. Rahan puute ei saa katkaista kenenkään koulutuspolkua. Tämä on meille tärkeä asia, toivomme että se on sitä myös kansanedustajille”, summaa Euro.

Maksuton toisen asteen koulutus kaikille -kansalaisaloitteen käynnistivät Pelastakaa Lapset ry, Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL), Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU ry, Finlands Svenska Skolungdomsförbund FSS rf, Nuorten mielenterveysseura – Yeesi ry ja Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry sekä Suomen Vanhempainliitto.

Aloitteen voi allekirjoittaa vielä sunnuntaihin 18.3.2018 saakka osoitteessa bit.ly/maksuton2aste.

Lisätiedot: puheenjohtaja Alvar Euro, alvar.euro@lukio.fi, p. 050 918 6674