Lukiolaisbarometrin 2024 tiedonkeruu alkaa – tervetuloa mukaan

Tiede ja tutkimus Uutiset Yleinen

Vuodenvaihteessa 2023–2024 toteutetaan lukio-opiskelijoille suunnattu valtakunnallinen tiedonkeruu nimeltä Lukiolaisbarometri. Kutsumme mukaan kaikki lukio-opetusta järjestävät oppilaitokset!

Kyselytutkimus toteutetaan nyt kolmatta kertaa. Aiemmat tiedonkeruut on toteutettu vuosina 2019 ja 2022.

Lukiolaisbarometrin tavoitteena on kerätä korkeatasoista tietoa lukiolaisten opiskelusta ja arjesta. Kerättyä tietoa käytetään tutkimustarkoituksiin sekä opiskelijoiden edunvalvontaan. Tiedonkeruun toteuttavat Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus yhdessä Suomen Lukiolaisten Liiton kanssa. Rahoittajana toimii opetus- ja kulttuuriministeriö.

Kysely on suunnattu kaikille lukio-opiskelijoille, sisältäen myös yhdistelmätutkintoa suorittavat sekä aikuis- ja etälukiolaiset. Kyselyyn voi vastata suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Mikäli lukionne osallistuu tiedonkeruuseen, toimitamme kyselyn vastauslinkin sekä tarvittavat ohjeet ja tiedotteet erikseen. Toivomme, että kyselyyn vastataan oppitunnilla, mutta opiskelijat voivat vastata myös itsenäisesti omalla ajallaan. Kysely avataan joulukuun alussa 2023 ja suljetaan tammikuun lopussa 2024.

Tulokset julkaistaan syksyllä 2024. Edellisten Lukiolaisbarometrien tuloksiin voi tutustua osoitteessa www.lukiolaisbarometri.fi. Halutessanne saatte oman oppilaitoksenne anonymisoidun aineiston käyttöönne.

Rehtorit: Olettehan yhteydessä tutkija Tina Lauroseen, mikäli haluatte osallistua tiedonkeruuseen ja saada virallisen tutkimuslupahakemuksen osallistumista varten.

Lisätietoja

Tutkija Tina Lauronen
Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö Otus
tina.lauronen@otus.fi
050 367 7259

Pääsihteeri Matti Mannonen
Suomen Lukiolaisten Liitto
matti.mannonen@lukio.fi
040 828 6258