Lahjakkuus ei katso ikää: Lukiolaiset mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun!

Helsingin lukiolaiset Opiskelijapalvelutiedotteet Uutiset

Mozart sävelsi ensimmäisen sinfoniansa kahdeksanvuotiaana. Bill Gates perusti Microsoftin 18-vuotiaana. Jean D’Arc inspiroitui ollessaan kolmetoista ja johti Ranskan voittoisaan sotaan viisi vuotta myöhemmin.

Näitä suuria saavutuksia ei yhdistä vain ja ainoastaan suurenmoisten ihmisten nuori ikä, vaan pikemminkin heidän lahjakkuutensa. Määrätietoisella otteellaan ja hartaalla harjoittelulla he näyttivät maailmalle, ettei ikä ole kaikki kaikessa.

Myös 4UNI-ratkaisukilpailun järjestäjä Helsinki Think Company allekirjoittaa tämän ajatuksen. He haluavat innostaa niin opintojensa alussa olevaa aina jatko-opiskelijaan asti hakemaan ja ottamaan osaa. Opintovuosien määrä ei määritä ihmisen osaamista ja taitoja.

Tämä ajatus on myös syynä sille, että Helsinki Think Company aloittaa yhteistyön Suomen Lukiolaisten Liiton kanssa. SLL ja Helsinki Think Company haluavat kannustaa yliopisto-opiskelijoiden lisäksi myös lukioikäisiä haastamaan itsensä ja ratkaisemaan yhteiskuntaamme vaivaamia ongelmia. Haluamme lähettää viestin, että osaaminen ei riipu iästä ja että lukiolaisilla on näkemystä, halua ja oikeus olla mukana yhteisten ongelmien ratkaisemisessa.

4UNI-ratkaisukilpailuun otetaan mukaan kaksi lukiolaista, jotka valitaan erillisessä haussa. Hakuaika on sama kuin yliopisto-opiskelijoille suunnatussa haussa ja loppuu 31.9. Etsimme motivoituneita, osaavia ja innokkaita visionäärejä, jotka haluavat haastaa itsensä luomaan uudenlaista yritystoimintaa yhdessä korkeakouluopiskelijoiden kanssa. Olit sitten lukio-opintojesi alussa tai abi, toivomme että uskallat tarttua ongelmaan kuin ongelmaan ja saat kicksejä yhdessä tekemisestä. Emme vaadi sinulta laajaa työkokemusta emmekä valitse osaanottajia keskiarvon perusteella. Sen sijaan haluamme, että todistat meille sen, että juuri sinä olet se ihminen, joka janoaa ratkaista ongelmia ja uskoo omaan osaamiseensa.

Oletko sinä se, joka olet koko ikäsi toiminut jossain järjestössä? Tai se, joka koodailee koko yön? Opettelitko Martin Luther King Jr:n suuren puheen ulkoa, koska se oli niin inspiroiva? Perustitko oman kioskin kesäksi, koska halusit oppia yrittäjyydestä? Tai oletko yksinkertaisesti täsmälleen sitä, mitä maailmamme tarvitsee muuttuakseen? Hienoa. Tervetuloa mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun kehittämään ratkaisuja maailman ongelmiin liiketoiminnan keinoin ja luomaan uuden sukupolven yritystoimintaa!

Hae mukaan täällä!

Lisätietoja:

4UNI team
+358 50 319 9624
info@4uni.fi

tai

Henni Roini
Varapuheenjohtaja
0400849962
henni.roini@lukio.fi