Kysy mitä tahansa lukio-opiskeluun liittyvää – Lukiolaiset vastaavat!

Opiskelijapalvelutiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liiton koordinoimassa kesäkampanjassa lukiolaisilta voi kysyä koko kesän ajan mitä tahansa lukiolaisuuteen liittyvää Kysy Lukiolaiselta -nettisivuilla sekä snapchatissa @kysylukiosta. Vastaajina toimii joukko eri-ikäisiä lukiolaisia eri puolilta Suomea.

Tänään kymmenet tuhannet nuoret saavat tietää, mihin opiskelupaikkaan pääsevät peruskoulun jälkeen. Suomen Lukiolaisten Liiton koordinoima Kysy Lukiolaiselta -kampanja tarjoaa uusille lukiolaisille matalan kynnyksen apua ja vertaistukea opiskelutaipaleen ensimetreillä.

“On tärkeää, että tulevat lukiolaiset voivat murtaa ennakkokäsityksiään lukio-opiskelusta ja tietää, mitä on tulossa. Kaikki ei ole pelkkää ruusuilla tanssimista. Toisaalta myös turhat pelot on hyvä murtaa jo ennen ensimmäistä koulupäivää. Silloin kun aloitin lukion, minulla oli lukuisia kysymyksiä, mutta löysin ainoastaan opettajien ja koulujen vastauksia, en vertaistukea muilta lukiolaisilta. Haluan omalta osaltani olla auttamassa tulevia lukiolaisia uudessa elämäntilanteessa”, kampanjassa mukana oleva lukiolainen Aino Sjöberg toteaa.

Nettisivujen kautta kuka tahansa voi lähettää anonyymin kysymyksen, johon lukiolaiset vastaavat lyhyellä videolla tai tekstillä. Teemoittain jaotellut vastaukset kartuttavat kattavaa tietopankkia lukiolaisuuteen liittyvistä kokemuksista. Lisäämällä @kysylukiosta snapchattiin, lukiolaisilta voi kysyä mieltä askarruttavia asioita henkilökohtaisesti, ilman välikäsiä.

“Tiedän miten paljon kysymyksiä on lukioon tullessa ja miten vaikeaa niihin voi olla löytää vastauksia! On ihanaa auttaa, kun tietää miten itsekin on ollut juuri samassa tilanteessa”, lukiolainen Elsa Majuri hehkuttaa.

Lukioon liittyviä kysymyksiä voi lähettää osoitteessa: kysylukiolaiselta.fi

ja snapchatissa @kysylukiosta

 

Lisätietoja:

Pauliina Pajunen, järjestösuunnittelija

pauliina.pajunen@lukio.fi, 050 400 7200