Suomen Lukiolaisten Liiton kolmekymppisiä juhlitaan Tampereella ministerin ja yli 300 lukiolaisen voimin

Järjestön tiedotteet Vaikuttaminen

Lukiolaisten oma edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö Suomen Lukiolaisten Liitto täyttää jo 30 vuotta! Kolmekymppisiä kokoonnutaan viettämään Tampere-talossa järjestettävään juhlaseminaariin tämän viikon perjantaina, marraskuun 13. päivänä.

Mukana juhlallisuuksissa ovat viikonloppuna järjestettävään juhlaliittokokoukseen osallistuvat yli 300 lukiolaisedustajaa, järjestön parissa kasvaneet vaikuttajat menneiltä vuosikymmeniltä sekä useat kutsuvieraat. Juhlapuheen tilaisuudessa pitää liiton entinen varapuheenjohtaja, nykyinen opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

“Suomen Lukiolaisten Liitto on kasvanut merkittäväksi, osaavaksi ja ohittamattomaksi lukiokoulutuksen kehittäjäksi ja valtakunnan vaikuttajaksi. SLL on aina askeleen edellä. Se myös kasvattaa nuoria yhteiskunnallisiksi vaikuttajiksi. Oma politiikan kipinäni syttyi Lukiolaisten Liitossa, ja sama into kantaa yhä, nyt opetusministerinä”, Grahn-Laasonen kertoo.

Toimintavuosiensa aikana Lukiolaisten Liitto on ollut edistämässä muun muassa luokattoman lukion syntymistä sekä lukio-opintojen maksuttomuuden säilymistä. Viime syksynä liitto laittoi puolestaan pystyyn #kutsumua-kampanjan koulukiusaamista vastaan.

Liiton väistyvä puheenjohtaja Tatu Koivisto uskoo, että tehtävää riittää vielä jatkossakin – erityisesti opetuksen digitalisoitumisen saralla.

“Digitalisaatiosta puhutaan edelleen tulevaisuuden asiana. Oikeasti sen olisi pitänyt olla osa lukioiden arkea jo eilen tai viimeistään tänään. Ensimmäisiin sähköisiin ylioppilaskirjoituksiin on alle vuosi aikaa. Nyt on tärkeää pitää huoli siitä, että kaikki lukiolaiset saavat kursseillaan mahdollisuuden omaksua laitteiden ja ohjelmistojen hyödyntämisen, jotta he pääsevät näyttämään osaamistaan samalta viivalta”, Koivisto sanoo.

 

Median edustajat ovat tervetulleita osallistumaan 30-vuotisjuhlaseminaariin Tampere-taloon.

Seminaari alkaa perjantaina 13.11. klo 10.30 ja loppuu noin klo 12.30. Tämän jälkeen on mahdollista jäädä seuraamaan SLL:n 31. liittokokousta, joka jatkuu koko viikonlopun ajan ja huipentuu henkilövalintoihin sunnuntaina.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset ennen tapahtumaa:

Anna Munsterhjelm, pääsihteeri
p. 040 587 9514
anna.munsterhjelm@lukio.fi

Lehdistön yhteydenotot tapahtuman aikana:

Tiina Haapanen, viestinnän harjoittelija
p. 040 839 3284
tiina.haapanen@lukio.fi

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.