Improbatur-lehti etsii graafista suunnittelijaa

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liiton kustantama Improbatur-lehti etsii 

GRAAFISTA SUUNNITTELIJAA

projektiluontoiseen toimeksiantoon 3.11.2021 alkaen.

Etsimme luovaa ja rohkeaa tyyppiä suunnittelemaan ja toteuttamaan Improbaturin verkkouudistuksen, eli uuden visuaalisen identiteetin ja verkkosivut yhdessä päätoimittajan kanssa.

Improbatur on journalistisesti itsenäinen, pääosin lukiolaisille suunnattu aikakauslehti, jonka yli kolmen vuosikymmenen mittainen taival neljä kertaa vuodessa ilmestyvänä printtilehtenä on tulossa päätökseen. Improbatur siirtyy kokonaan verkkoon, ja luo kaivatun tilan niin nuorille suunnatulle kuin myös nuorten tekemälle sisällölle. Uudistuva Improbatur on ainutlaatuinen verkkomedia, joka on laadukas, ajankohtainen ja uskottava, mutta joka ei ota itseään liian vakavasti. 

Improbatur uudistuu kokonaisvaltaisesti, joten tässä kohtaa kuvioon astut sinä – ja ainutlaatuinen tilaisuus olla luomassa jotain aivan uutta. 

Oletko rohkea pioneeri, visuaalisesti taitava ja muuten vaan villin luova tyyppi? Oletko kiinni ajan visuaalisissa trendeissä, mutta myös kiinnostunut katsomaan tätä hetkeä pidemmälle? Oletko aina halunnut tarttua suureen haasteeseen, mutta et ole vielä saanut siihen mahdollisuutta?

No, nyt se mahdollisuus on tässä. 

Me etsimme graafista suunnittelijaa, jolla on: 

 • pelotonta luovuutta
 • idearikkautta
 • halua työskennellä ja jakaa kokonaisuuden toteuttaminen yhdessä päätoimittajan kanssa
 • asianmukaisten ohjelmistojen (Photoshop, InDesign, Illustrator) osaamista 
 • alan opintoja, käytyjä tai keskeneräisiä
 • tai näyttöä osaamisesta ilman koulutusta

Katsomme eduksi, jos sinulla on kokemusta myös:

 • verkkokehittämisestä
 • verkkosivujen suunnittelusta verkkosivueditoreilla (Wix, Squarespace)
 • nuorten kanssa työskentelystä ja nuorista kohderyhmänä
 • giffien ja somevideoiden tekemisestä
 • videoeditointiohjelmista
 • Instagram-postausten visuaalisesta suunnittelusta ja toteuttamisesta 

Marraskuun 3. päivänä alkava toimeksianto sisältää projektiluontoisen verkkouudistuksen tekemisen, jonka kesto ja laajuus (n. 40-80 tuntia) arvioidaan projektin budjetin rajoissa yhdessä valitun henkilön kanssa. Uudistuneen Improbaturin parissa vuoden 2022 alusta työskenteleminen freelancerina on myös mahdollista.

 

Oletko sinä etsimämme tyyppi? Toimita vapaamuotoinen hakemus ja työnäyte/portfolio sekä palkkiotoive viimeistään 17.9.2021 klo 23:59 sähköpostitse osoitteeseen improbatur@lukio.fi. (Otsikoi sähköpostisi ”Graafinen suunnittelija” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: ”OMA SUKUNIMI – Hakemus” & ”OMA SUKUNIMI – Työnäyte/Portfolio”.)

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti viikolla 39. Haastatteluun valittuja pyydämme valmistelemaan pienen ennakkotehtävän.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa Improbaturin päätoimittaja Noora Kulta (noora.kulta(at)lukio.fi p. 040 861 8441)

 

Suomen Lukiolaisten Liitto (Lukiolaiset) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaisten Liitto on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla. 

Improbatur on vuodesta 1987 toiminut journalistisesti itsenäinen lukiolaisten aikakauslehti.