Hae stipendiä ansioituneelle lukiolaiselle – hakuaikaa 31.10. asti!

Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Messukeskus myöntävät jälleen stipendejä ansioituneelle lukiolaiselle, tuoreelle ylioppilaalle, lukiolaisyhteisölle tai opiskelijakunnalle. Tänä vuonna neljännentoista kerran jaettava 4000 euron arvoinen stipendi voidaan antaa kokonaan yhdelle henkilölle tai jakaa useampien henkilöiden tai ryhmien kesken.

Hakuaika on 4.–31.10.2021. Stipendin saaja(t) julkistetaan Studia-messuilla Messukeskuksessa tiistaina 23.11.2021.

Kuka tahansa lukiolainen voi hakea stipendiä: lukiolainen, tuore ylioppilas, lukiolaisyhteisö tai opiskelijakunta, joka on ansioitunut esimerkiksi kouludemokratian ja yhteisöllisyyden tai kouluyhteisön hyvinvoinnin edistämisessä, kehittänyt lukion arkea tai ollut tärkeässä roolissa opiskelijoiden yhteisissä projekteissa. Palkintoraha voidaan myöntää myös opiskelijalle, joka on jollain muulla tavalla osoittanut sinnikkyyttä ja halua osallistua lukioyhteisöön.

Stipendin saajaa voi ehdottaa esimerkiksi opiskelijakunta, rehtori tai opettaja, mutta sitä voi ehdottaa myös itselleen. Stipendien saajat päättää hakemusten perusteella raati, jossa on Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajia. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö.

Hakemukset tulee lähettää sunnuntaihin 31.10.2021 mennessä sähköpostitse osoitteeseen stipendi@lukio.fi. Hakemuksessa tulee olla hakijan yhteystiedot (nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja lukio) ja perustelut, miksi juuri hakija tai yhteisö tulisi valita stipendin saajaksi.