Hae stipendiä aktiiviselle lukiolaiselle!

Järjestön tiedotteet Uutiset Vaikuttaminen

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää tänäkin vuonna 2000 euron stipendin yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäispäivänä.

Stipendin saajaa voi esittää kuka tahansa kouluyhteisön jäsen 30.4.2017 kello 23.59 mennessä. Vapaamuotoiset esitykset toimitetaan sähköpostiosoitteeseen stipendi@lukio.fi. Esityksestä on käytävä ilmi lukiolaisen nimi, ikä, oppilaitos sekä syyt siihen, miksi esittäjä katsoo lukiolaisen olevan erityisen aktiivinen yhteiskunnallisesti.

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Lukiolaissäätiö haluavat kannustaa lukiolaisia yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Kuntavaalikevään kunniaksi hakemuksissa toivotaan painottuvan erityisesti paikallistasolla tai lukiossa tapahtuva vaikuttaminen ja aktiivisuus. Stipendin hakijan aktiivisuus voi ilmetä esimerkiksi tiettynä hankkeena tai tekona, joka on parantanut lukiolaisten oloja tai onnistunut aktivoimaan muita. Aktiivisuus voi tarkoittaa toimintaa esimerkiksi opiskelijakunnassa, järjestöissä tai poliittisen vaikuttamisen parissa.

“Aktiivisuus lukion, kotiseudun tai muun yhteisön kehittämisessä on valtavan arvokasta. Siitä hyötyvät sekä lukiolaiset että koko yhteiskunta”, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Pietu Heiskanen.

Vuonna 2011 perustetun Suomen Lukiolaissäätiön tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lukiolaisten kulttuuria ja vaikuttamismahdollisuuksia.

 

Lisätiedot:
Saara Hyrkkö, asiamies, Suomen Lukiolaissäätiö (
saara.hyrkko@lukio.fi, 040 719 7604)