Hae aktiiviselle lukiolaiselle stipendiä!

Opiskelijapalvelutiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää 2000 euron stipendin erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta omassa lukioyhteisössään osoittaneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäisviikolla.

Stipendin saajaa voi esittää kuka tahansa kouluyhteisön jäsen 30.4.2019 kello 23.59 mennessä. Haku tapahtuu lomakkeen kautta osoitteessa bit.ly/stipendi2019. Lisäksi hakemusta voi halutessaan täydentää vapaamuotoisella liitteellä, joka toimitetaan sähköpostiosoitteeseen stipendi@lukio.fi. Esityksestä on käytävä ilmi lukiolaisen nimi, ikä, oppilaitos sekä syyt siihen, miksi esittäjä katsoo lukiolaisen olevan erityisen aktiivinen omassa lukioyhteisössään.

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Lukiolaissäätiö haluavat kannustaa lukiolaisia yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Tänä vuonna stipendihakemuksissa toivotaan painottuvan erityisesti omassa lukioyhteisössä tapahtuva vaikuttaminen ja yhteiskunnallinen aktiivisuus. Stipendin hakijan aktiivisuus voi ilmetä esimerkiksi tiettynä hankkeena tai tekona, joka on parantanut lukiolaisten oloja tai onnistunut aktivoimaan muita. Aktiivisuus voi tarkoittaa toimintaa esimerkiksi opiskelijakunnassa tai erilaisissa järjestöissä.

“Haluamme kannustaa ja arvostaa aktiivista vaikuttamistyötä lukioissa ja yhteiskunnassa, ja siksi meille on erityisen tärkeää jakaa tämä stipendi vuosittain. Nuoren aktiivisuus ei vaikuta pelkästään omaan kaveripiiriin, lukioyhteisöön tai vaikkapa paikkakuntaan, vaan pitkäkatseisesti koko yhteiskuntaan”, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Roosa Pajunen.

Vuonna 2011 perustetun Suomen Lukiolaissäätiön tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lukiolaisten kulttuuria ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Lisätiedot: Saara Hyrkkö, asiamies, Suomen Lukiolaissäätiö (saara.hyrkko@lukio.fi, 040 719 7604)