Frank Studentsille uutta rahoitusta – omistussuhteet muuttuvat

Järjestön tiedotteet Uutiset

Frank Students on meidän opiskelijoiden (lukiolaisten SLL, amisten SAKKI sekä korkeakouluopiskelijoiden SAMOK ja SYL) perustama ja yhdessä KILROY:n kanssa omistama yritys, jonka opiskelijat tuntevat ennen kaikkea eduista ja alennuksista sekä digitaalisesta opiskelijakortista.

Frankin tavoitteena on tehdä opiskelijaelämästä mahdollisimman hyvää. Viime vuosina olemme panostaneet vahvasti teknologiseen kehitykseen, jotta palvelusta saadaan opiskelijoille mahdollisimman hyvä – nyt digipalvelulla on jo lähes 100 000 käyttäjää. Jatkossa rakentamamme teknologia-alusta mahdollistaa perinteisen opiskelijatunnistuksen lisäksi paljon muitakin helpotuksia opiskelijaelämään.

Nyt Frank on nostamassa puolen miljoonan kasvurahoituksen hyvän kehityksen jatkamiseksi, kasvun vahvistamiseksi ja toiminnan laajentamiseksi. Sijoittajana toimii nykyinen kumppanimme KILROY.

Frankin tulevaisuuden suunnitelmia on käyty syksyn aikana kattavasti läpi niin nykyisten omistajien kuin potentiaalisten uusienkin sijoittajien kanssa, ja vastaanotto on ollut myönteinen. On hienoa, että juuri KILROY, joka tuntee Frankin läpikotaisin ja haluaa rakentaa sitä yhdessä opiskelijoiden kanssa, ilmaisi kiinnostuksensa satsata yhtiöön aiempaa enemmän.

Järjestely on kovaa kasvua hakeville yrityksille tyypillinen, ja saamme olla ylpeitä siitä, että opiskelijoiden rakentamassa yrityksessä on tällaista potentiaalia. On jopa mahdollista, että jollain aikavälillä Frank saattaa tavoitella kansainvälisiä markkinoita. Frankin kovaa ydintä on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa nimenomaan opiskelijoiden elämän helpottaminen ja elämänlaadun parantaminen Suomessa.

Rahoituksen myötä yhtiön omistussuhteisiin tulee myös muutoksia. Meille on ollut ensiarvoisen tärkeää varmistaa, että opiskelijoiden ääni kuuluu jatkossakin yhtiön kehityksessä. Myös KILROY on sitoutunut siihen, että opiskelijoilla on jatkossakin tuntuva omistus ja vahva vaikutusvalta yhtiössä. Opiskelijajärjestöt omistavat siis jatkossa 30 % yhtiöstä ja opiskelijoiden vaikutusvalta on varmistettu osakassopimuksessa, jossa on turvattu vaikuttavuutemme tärkeissä yhtiön tulevaisuutta ja toimintaa koskevissa päätöksissä.

Miten tämä vaikuttaa opiskelijan arkeen? Lähinnä siten, että Frank saa rahoituksen myötä yhä paremmat edellytykset tehdä palvelusta entistäkin kattavampi sekä keksiä uudenlaisia ideoita opiskelijaelämän parantamiseksi. Me opiskelijajärjestöt jatkamme yhdessä Frankin kanssa sitkeästi työtä paremman opiskelijaelämän puolesta.

P.S. Mitä tulee opiskelijadataan eli opiskelijajärjestöjen jäsentietoihin, niiden omistus säilyy jatkossakin 100% opiskelijoilla. Opetushallituksen Koski-rekisterin kehittymistä seuraamme jatkuvasti, mutta vielä sen käyttöönotto ei ole ajankohtaista, joten opiskelijastatuksen varmennus tapahtuu toistaiseksi yhä järjestöjen jäsenrekisterin perusteella. Joka tapauksessa olemme sopineet, että jos opiskelijatunnistautuminen tulevaisuudessa pystytään avaamaan kaikille opiskelijoille, järjestöjen jäseneksi voi liittyä myös Frankin palvelun kautta. Tämä avaa mahdollisuuksia tavoittaa myös sellaisia opiskelijoita, jotka eivät tällä hetkellä liity jäseneksi ja tilaa opiskelijakorttia.

Lisätietoja: pääsihteeri Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604