Ella Siltanen Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajaksi

Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokous valitsi sunnuntaina Kajaanissa 20-vuotiaan Ella Siltasen uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2023. Sysmäläinen Siltanen on syksyllä 2021 valmistunut ylioppilas. Tänä vuonna Siltanen on toiminut Lukiolaisten liittohallituksessa.

On erityisen hienoa päästä edustamaan lukiolaisia eduskuntavaalivuonna, sillä oma polkuni Lukiolaisissa sai alkunsa juuri viime eduskuntavaaleista. Minulle on kunnia päästä johtamaan tätä liittoa, enkä malta odottaa, mitä ensi vuosi tuo tullessaan!” Siltanen riemuitsee.

Liiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin 19-vuotias Patrik Wilska,  Helsingin Englantilaisen koulun lukion vuoden 2022 ylioppilas. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 20-vuotias Hugo Pylkkö, Salon lukion vuoden 2021 ylioppilas. Wilska on kuluneella kaudella toiminut Helsingin Lukiolaisten viestintävastaavana ja Pylkkö Lukiolaisten liittohallituksessa.

Kuten edeltävät vuodet myös tulevat näyttävät siltä, etteivät ne tule täysin olemaan epävarmuudesta tai nuorten aseman pelosta vapaina. Siksi on entistä tärkeämpää, että Lukiolaisten Liitto on varteenotettava sekä vahva järjestö nuorten turvana. On uskomaton kunnia päästä olemaan tässä mukana”, kertoo liiton viestinnästä, markkinoinnista ja kumppanuuksista ensi vuonna vastaava Wilska.

Ensi vuonna tulee korostaa lukiolaisten merkitystä kasvattijärjestönä. Meidän tulee pystyä vastaamaan niin lukiolaisten kuin opiskelijakuntien tarpeisiin ja luoda mahdollisuuksia jokaiselle lukiolaiselle kasvaa ja oppia meidän mukana. Olen iloinen, että pian päästään yhdessä näiden teemojen kimppuun”, toteaa liiton aktiivi- ja opiskelijakuntatoimintaa ensi vuonna johtava Pylkkö.

Lisäksi Lukiolaisten Liiton liittohallitukseen valittiin August Kiattrakoolchai (Ressun lukio, Helsinki), Iina-Lotta Kuisma (Kuusankosken lukio, Kouvola), Ada Mustonen (Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampere), Anna-Petra Oikarinen (Madetojan musiikkilukio, Oulu), Samuel Oliveros De Nordenflicht (Turun klassillinen lukio, Turku), Veikka Ormio (Ressun lukio, Vantaa), Vladislava Silkina (Turun klassillinen lukio, Turku) ja Henna Vuotari (Ounasvaaran lukio, Rovaniemi).

Lukiolaiset hyväksyivät liittokokouksessaan myös tulevien vuosien toimintaa määrittäviä asiakirjoja, kuten tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman vuosille 2023–2025.


Kuvan uudesta puheenjohtajasta voit ladata täältä. (Kuvassa Ella Siltanen.)

Kuvan uudesta liittohallituksesta voit ladata täältä. (Kuvassa Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallitus 2023. Takana vasemmalta Samuel Oliveros De Nordenflicht, Vladislava Silkina, August Kiattrakoolchai, Iina-Lotta Kuisma, Ada Mustonen, Veikka Ormio, Anna-Petra Oikarinen ja Henna Vuotari. Edessä vasemmalta Hugo Pylkkö, Ella Siltanen ja Patrik Wilska.)

Kuvat on ottanut Jami Ivanoff.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja 2022 Lukas Virtala, puh 040 809 6969, lukas.virtala@lukio.fi

Puheenjohtaja 2023 Ella Siltanen, puh 045 235 4593, ella.siltanen@lukio.fi

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.