August Kiattrakoolchai Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajaksi

Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokous valitsi sunnuntaina Tampereella 19-vuotiaan August Kiattrakoolchain uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2024. Helsinkiläinen Kiattrakoolchai on pian ylioppilaaksi valmistuva lukiolainen, joka on tänä vuonna toiminut Lukiolaisten liittohallituksessa.

Tulossa on työntäyteinen vuosi minulle rakkaan opiskelijajärjestön johdossa. Minulle on suuri kunnia olla ensimmäinen aikuislukio-opiskelija Lukiolaisten puheenjohtajan tehtävässä. Suunnataan nyt katse kohti tulevaa!” Kiattrakoolchai riemuitsee.

Liiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin 19-vuotias Vladislava Silkina, Turun klassillisen lukion tuleva ylioppilas. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin 19-vuotias Iina-Lotta Kuisma, Kuusankosken lukion kevään 2023 ylioppilas. Sekä Silkina että Kuisma ovat toimineet Lukiolaisten liittohallituksessa kuluneen vuoden ajan.

”Olen todella otettu, että saan tulevana vuonna luottamuksen jakaa tietoisuutta Lukiolaisten Liitosta! Ensi vuonna aion varmistaa, että Lukiolaisten Liitto tavoittaa yhä enemmän lukiolaisia ja kuulee näin yhä enemmän erilaisten lukiolaisten mielipiteitä. En malta odottaa, että pääsen tekemään töitä uudessa roolissa näiden aiheiden parissa”, kertoo liiton viestinnästä, markkinoinnista ja kumppanuuksista ensi vuonna vastaava Silkina.

“Kuluneet vuodet ovat koetelleet opiskelijoiden hyvinvointia ja tulevaisuususkoa entistäkin enemmän jatkuvan muutoksen keskellä. Lukiolaisten Liiton tulee jatkossakin pystyä toimimaan opiskelijoiden tukena ja tarjota aitoja vastauksia ongelmiin. On kunnia päästä työskentelemään näiden aiheiden parissa tulevalla toimikaudella!” toteaa liiton aktiivi- ja opiskelijakuntatoimintaa ensi vuonna johtava Kuisma.

Lisäksi Lukiolaisten Liiton liittohallitukseen valittiin Hilma Hinkkanen (Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Oulu), Jussi Kukkurainen (Kouvolan Yhteislyseo, Kouvola), Samuel Oliveros De Nordenflicht (Turun klassillinen lukio, Turku), Veikka Ormio (Ressun lukio, Vantaa), Anni Takari (Pihtiputaan lukio, Pihtipudas), Liinu Torkkel (Forssan yhteislyseo, Forssa), Tatu Tuomaala (Schildtin lukio, Jyväskylä) ja Francis Turczyk (Lahden yhteiskoulun aikuislukio, Lahti).

Lukiolaiset hyväksyivät liittokokouksessaan myös tulevan vuoden toimintaa määrittäviä asiakirjoja, kuten toimintasuunnitelman ja tavoiteohjelman vuodelle 2024.

Kuvan uudesta puheenjohtajasta voit ladata täältä. (Kuvassa August Kiattrakoolchai.)

Kuvan uudesta liittohallituksesta voit ladata täältä. (Kuvassa Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallitus 2024. Takana vasemmalta Samuel Oliveros De Nordenflicht, Jussi Kukkurainen, Hilma Hinkkanen, Anni Takari, Liinu Torkkel, Tatu Tuomaala, Veikka Ormio ja Francis Turczyk. Edessä vasemmalta Vladislava Silkina, August Kiattrakoolchai ja Iina-Lotta Kuisma. Kuvan on ottanut Jami Ivanoff.)

Kuvat on ottanut Jami Ivanoff.

 

Lisätietoja:

Puheenjohtaja 2023 Ella Siltanen, puh 050 377 9700, ella.siltanen@lukio.fi

Puheenjohtaja 2024 August Kiattrakoolchai, puh 046 528 1442, august.kiattrakoolchai@lukio.fi

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.