Aliisa Toivanen Lukiolaisten koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi

Järjestön tiedotteet Uutiset Yleinen

Lukiolaisten Liiton koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi on valittu Aliisa Toivanen, 27. Toivanen siirtyy tehtävään Tampereen ylioppilaskunta TREYn kansainvälisten asioiden ja koulutuspoliitikan asiantuntijan paikalta. Koulutukseltaan Toivanen on yhteiskuntatieteiden kandidaatti. Aiemmin hän on työskennellyt muun muassa Opetushallituksessa ja vaikuttanut luottamustoimissa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan hallituksessa ja edustajistossa sekä Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän puheenjohtajana.

“Mahtavaa päästä osaksi Lukiolaisten innokasta porukkaa! Lukiokoulutuksessa on käynnissä suuria muutoksia, joten on hienoa, että pääsen edistämään lukiolaisten äänen kuulumista päätöksenteossa”, Toivanen iloitsee.

Toivanen vastaa työssään koulutuspoliittisena asiantuntijana lukiolaisten valtakunnallisesta edunvalvonnasta ja sen kehittämisestä erityisesti koulutus- ja nuorisopolitiikan saralla. Hänen vastuullaan on muun muassa lukio-opiskeluun, opetuksen laatuun, koulutuksen rahoitukseen, ylioppilaskirjoituksiin ja koulutusjärjestelmään sekä sen nivelvaiheisiin liittyvät teemat.

“Erityisesti Aliisassa minut vakuutti koulutuspoliittinen osaaminen ja mahtava asenne asiantuntijatehtävää kohtaan. Saamme Aliisasta huipun täydennyksen osaavaan työyhteisöömme”, kommentoi Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Emilia Uljas.

Toivanen aloittaa työnsä koulutuspoliittisena asiantuntijana maanantaina 15.11.2021.

Lisätietoja:

pääsihteeri Matti Mannonen, p. 040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.