3. Viikkokysymys – Varapuheenjohtajaehdokkaat, palvelusektori

Vaikuttaminen

Joka viikko ennen SLL:n liittokokousta liittohallitusehdokkailla on mahdollisuus vastata viikkokysymykseen, jotka koskevat Lukiolaisten Liiton kehittämistä.

Tällä viikolla viikkokysymyksiä kysytään neljä, joista jokainen hakija valitsee yhden riippuen siitä toimesta mihin on hakeutumassa.

Palvelupuolen varapuheenjohtajaksi hakeville osoitettu kysymys koski SLL:n tarjoamia palveluja ja etuja:

SLL:n lukiolaisen virallisella opiskelijakortilla saa tällä hetkellä etuja frank -palvelun kautta sekä valtakunnallisista kumppanuuksista.

Mikä on mielestäsi paras keino parantaa SLL:n opiskelijakortilla saatavia palveluja/etuja?

 

Varapuheenjohtajaehdokkaat

Matin Moradi

Tärkeätä Frankin tarjoamassa palvelukokonaisuudessa on se, että sieltä löytyy palveluita ja etuja mitkä aidosti kiinnostavat lukiolaisia. Tekemällä tutkimustyötä ja kartoitusta tulee selvittää, että minkälaisiin palveluihin meidän tulee keskittyä. Tässä kohtaa laatu korvaa määrän. Palvelut ja edut ovat tärkein myyntikärkemme opiskelijakortin markkinoinnissa, joten on ensisijaisen tärkeää tarjota kiinnostavia palveluita. Tutkimustyö auttaa myös tulevaisuudessa, kun liitto miettii uusia merkittäviä valtakunnallisia kumppanuuksia. Merkittävässä roolissa ovat myöskin paikallisedut. Aktivoimalla opiskelijakuntia voimme laajentaa etuverkostamme niin, että jokainen lukiolainen ympäri suomea voi kokea hyötyvänsä opiskelijakortistamme. Näillä eväillä onnistumme lisäämään opiskelijakorttimme myyntiä ja myöskin saamme nostettua Frankin kiinnostavuutta ja tunnettavuutta.

 

Viivi Nuuttila

Vuonna 2013 perustettiin Frank – opiskelijoiden, myös meidän lukiolaisten omistama yhtiö. Tällöin tehtiin tietoinen päätös siitä, että opiskelijaedut ja niiden hankkiminen siirtyisivät pääosin Frankin vastuulle. Frankin aikutaival ei ollut aivan tasainen, mutta nyt ollaan tilanteessa, jossa toiminta on pääsemässä siivilleen. Tämä on hyvä, mutta työtä on tehtävä. Omistajina ei vastuullemme kuulu kuitenkaan perustoiminnan pyörittäminen vaan hyvä yhteistyö ja mahdollisten voittojen kerääminen. Yhteistyöhön on panostettava siinä määrin, että Frankin toiminta kehittyisi lukiolaisille suotuisammaksi: opiskelijaliike- ja edut näkyisivät Frankin toimesta myös lukioissa (vrt. kampuskiertue) ja paikallisetujen hankkiminen olisi tulevaisuudessa helppoa.

Paikallisedut on nostettava uudelleen tapetille sisäisessä toiminnassamme. Saamme vuoden loppuun mennessä Frankilta paikallisetuihin liittyvät raamit, joten tarvitsemme vuoden alkuun selkeän ohjeistuksen edunhankintaan piiritoimijoille. Ohjeistuksen tulee sisältää argumentit Frankin puolesta ja ohjeet etua tarjoavalle yritykselle.
Paikallisetuverkostoa tulee laajentaa valtakunnallisesti, ja täytyy pyrkiä tilanteeseen, jossa ainakin jokaiselta lukiopaikkakunnalta saadaan Frankin etuja. Ensi vuonna paikallisetujen määrän lisäksi pistetään ajatuksia myös etujen laatuun.

Myös keskusliiton kumppanuuksia täytyy kehittää. Koska emme halua lähteä kilpailemaan eduissa omistamamme yhtiön kanssa, täytyy omien kumppanuuksiemme erikoistua. Tähän mennessä meillä on ollut kiinnostavia mahdollisuuksia – Vastuullinen kesäduuni ja Studia -messut ovat jäsenistöämme aidosti myös tulevaisuuden kannalta hyödyttäviä hankkeita jollaisia täytyy kartoittaa myös tulevaisuudessa. Etumme nojaavat tällä hetkellä pitkälti VR:n etuun, mutta tulevaisuudessa tämä ei riitä, vaan meidän täytyy erottua palvelujemme monipuolisuuden puolesta. Lukiolaisista kiinnostuneita yrityksiä löytyy – meidän täytyy osata etsiä ja tarttua mahdollisuuksiin.

+ Cheek <3