Lukiolaiset etsii kahta viestinnän harjoittelijaa

Rekry Uutiset Yleinen

Haemme joukkoomme peräti kahta innostunutta ja oma-aloitteista

VIESTINNÄN HARJOITTELIJAA.

Tarjoamme tänä vuonna kahdelle opiskelijalle mahdollisuuden kokeilla viestinnän eri osa-alueita ja löytää oma suunta viestinnän ammattilaisena. Meillä pääset oppimaan uutta ja ottamaan itsellesi sopivan määrän vastuuta – tässä harjoittelussa kehittyminen on taattu. 

Etsimme kahta idearikasta henkilöä kehittämää Lukiolaisten tunnettavuutta ja tarttumaan viestinnällisiin haasteisiin. Viestinnän harjoittelijan työtehtäviin kuuluu päivittäistä viestinnän tuottamista ja suunnittelua. Näiden lisäksi harjoittelijana pääset esimerkiksi ideoimaan miten lukiolaiset näkyvät ja kuuluvat jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä miten viestinnällä voidaan vaikuttaa järjestökentällä. Viestinnän harjoittelijana tulet olemaan tärkeässä roolissa viestintäkampanjoiden toteuttamisessa yhdessä viestintätiimimme kanssa ja saat näköalapaikan opiskelijajärjestön toimintaan. 

Harjoittelijalta toivomme:

 • palavaa halua oppia uutta ja kykyä omaksua asioita nopeasti
 • ymmärrystä ja kiinnostusta nuorista kohderyhmänä
 • hyviä vuorovaikutustaitoja
 • sosiaalisen median alustojen ymmärrystä ja osaamista
 • kykyä ottaa asioista selvää ja etsiä aktiivisesti tietoa 
 • taitoa tarttua toimeen itsenäisesti ja kykyä johtaa omaa työskentelyä 

Katsomme eduksi myös: 

 • kokemuksen tai koulutuksen viestinnästä
 • kykyä innostaa ja kannustaa toisia viestinnän pariin
 • osaamista valo- tai videokuvauksesta
 • Googlen ja Adoben alustojen osaamisen

Tarjoamamme viestinnän harjoittelut eivät kuitenkaan suinkaan ole täysin samanlaisia keskenään. Siispä vuoden 2022 harjoitteluissa painotamme myös hieman erilaisia kiinnostuksenkohteita. Kummankin harjoittelun työtehtäviä voidaan muokata sen mukaan, mihin suuntaan itse haluat kehittää omaa osaamistasi. 

 • Toukokuussa aloittavana viestinnän harjoittelijana pääset toteuttamaan perusviestinnän lisäksi erityisesti hankeviestintää yhdessä mentorointihankkeen projektipäällikön kanssa. 
  • Mikä mentorointihanke? Lukiolaisten mentorointihankkeessa toteutetaan mentorointiohjelma, jonka kautta lukiolaiset pääsevät tutustumaan eri korkeakouluihin ja suunnittelemaan omaa tulevaisuuttaan. Ohjelma on tarkoitettu niille lukiolaisille, joiden vanhemmista kumpikaan ei ole korkeakoulutettu. Tavoitteena on tukea näitä lukiolaisia löytämään itseään kiinnostavan alan ja kannustaa heitä hakeutumaan lukion jälkeen opiskelemaan korkeakouluun. Lisäksi tavoitteena on purkaa koulutusalojen sukupuolisegregaatiota. Tässä harjoittelussa pääset edistämään hankkeen näkyvyyttä ja sen tavoitteita viestinnän keinoin. 
 • Syyskuussa alkavassa harjoittelussa taas pääset tutustumaan ja tekemään töitä erityisesti edunvalvonta- ja vaikuttamisviestinnän parissa perusviestinnän tehtävien lisäksi. 
  • Tässä harjoittelussa pääset viestimään lukiolaisten tärkeistä tavoitteista monipuolisille kohderyhmille. Pääset näkemään ja kokemaan kuinka viestintä on osana tapahtumia, järjestödemokratiaa ja eduskuntavaaleja. 

Molemmat harjoittelujaksot kestävät kolme kuukautta ja sijoittuvat aikaväleille touko-elokuu (heinäkuu välissä vapaana) ja syys-marraskuulle. Maksamme kummastakin harjoittelusta 1300 € / kk ja lounasedun. Hienoa, jos sinulla on käytettävissäsi opiskelupaikkasi harjoittelutuki. Harjoittelijalle kuuluu luonnollisesti myös viestintätiimin ja muiden toimiston tyyppien täysi tuki, apu ja avautumisseura. Toivomme sinun työskentelevän ainakin silloin tällöin toimistollamme Helsingin Töölössä, mutta etätöiden tekeminen onnistuu joustavasti.

Olemme palkittu Hyvän mielen työpaikka. 15 hengen työporukassamme on rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät tiukkaan ammattitaitoon ja tavoitteellisuuteen. Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen ote rikosrekisteristä. 

 

Haku tapahtuu suorittamalla seuraavat tehtävät sunnuntaihin 10.4. klo 23:59 mennessä:

 1. Kuvaa itsestäsi minuutin mittainen esittelyvideo. (Jep, se on aika lyhyt.) Kerro kuka oot ja miksi saisimme susta mainion harjoittelijan!
 2. Täytä tämä lomake. Lomakkeella voit ilmaista mielenkiinnon jompaan kumpaan tai molempiin harjoitteluihin.
 3. Lataa video ja pdf-muotoinen ansioluettelosi Drive- tai Dropbox-kansioon. (Varmista jakoasetuksista, että mekin pääsemme niitä katsomaan.) Lisää kansion linkki lomakkeelle (kohdan 2 lomake).

Soitamme haastatteluun kutsutuille 13.4. iltapäivästä. Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti tiistaina 19.4.

Kerromme mielellämme lisätietoja:
viestinnän asiantuntija Netta Huuskonen (p.
050 552 0096, netta.huuskonen@lukio.fi)
pääsihteeri Matti Mannonen (p. 040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi) (ei tavoitettavissa 3.-10.4.)


Jos harjoittelu kiinnostaa, mutta pohdit vielä Lukiolaisia työpaikkana, suosittelemme lukemaan viimeisimmän harjoittelijamme blogikirjoituksen! Ellan kokemukset voit lukea
tämän linkin takaa. Voit tutustua myös muihin työntekijöihimme ja heidän ajatuksiin Lukiolaisista työpaikkana verkkosivultamme “Toimiston tyypit” -blogisarjan kautta.

Suomen Lukiolaisten Liitto (Lukiolaiset) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaisten Liitto on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.