Lukiolaiset etsii uutta pääsihteeriä

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Lukiolaiset etsii tavoitteellista, skarppia ja lempeää

PÄÄSIHTEERIÄ.

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Meillä on vajaa 50 000 jäsentä, noin puolentoista miljoonan euron vuosibudjetti, aktiiviset lukiolaistoimijat ja Suomen (tai ehkä koko maailman) paras, Hyvän Mielen Työpaikka -sertifikaatilla palkittu, työyhteisö. Tämän kunnianhimoisen, lämpimän ja välillä hupsun työyhteisön puikkoihin etsimme nyt uutta johtajaa.

Pääsihteeriksi tarvitsemme tyypin, joka pystyy ottamaan liiton operatiivisen toiminnan ohjakset sujuvasti haltuunsa ja kehittämään järjestöä tavoitteellisesti. Homma ei ole helppo, mutta oikealle tyypille sitäkin palkitsevampi.

Pääsihteerinä:

  • Hahmotat järjestön ja sen talouden ison kuvan sekä hallinnon kiemurat.
  • Johdat itseäsi ja muita lempeydellä ja rennolla varmuudella.
  • Johdat kunnianhimoisia muutoksia osallistavasti ja rohkeasti.
  • Ymmärrät, että nuorisojärjestössä valta ja kunnia kuuluu nuorille.
  • Pärjäät viestinnällisesti vaikeissakin tilanteissa ja pidät pään kylmänä kriiseissä.
  • Ymmärrät poliittisia prosesseja ja verkostojen merkityksen.
  • Et pelkää haasteita ja olet valmis tässäkin listatuissa asioissa kehittymään, jos ja kun ne eivät vielä ole täydellisesti hanskassa.

Ennen kaikkea etsimme hyvää johtajaa. Pääsihteeri johtaa liiton arkista työtä luottamushenkilöiden asettamien tavoitteiden toteuttamiseksi ja toimii reilun kymmenen oma-aloitteisen ja osaavan työntekijän esihenkilönä. Tarvittaessa pääsihteeri on luottamushenkilöiden tuki ja turva, joka ratkoo ikävät tilanteet ammattimaisesti, osaa innostaa lukiolaisia ja esittelee asioita liittohallituksen kokouksissa. Edellytämme siis, että sinulla on kokemusta johtamisesta (ja esihenkilönä toimimisesta) – ja erityisesti näyttöjä siinä onnistumisesta. Johtajana ei ole koskaan valmis, joten toivomme, että sinulla on palava halu kehittää itseäsi jatkuvasti paremmaksi pomoksi.

Pääsihteeri vastaa liiton taloudesta ja hallinnosta, ja muiden toimijoiden on voitava luottaa siihen, että ne hommat ovat hänellä todellakin hanskassa. Pääsihteeri ymmärtää taloutta monipuolisesti ja tekee työtä järjestön toimintaedellytysten vahvistamiseksi myös pitkälle tulevaisuuteen esimerkiksi uusien tulonlähteiden, kumppanuuksien ja palveluiden kehittämisen kautta. Pääsihteeri vastaa osin omistamamme Frank-opiskelijaetupalvelun omistajaohjauksesta eli kokemus osakeyhtiöiden ohjaamisesta tai vähintään kiinnostus sitä kohtaan on tarpeen. Edellytämme sinulta näkemystä liiton talouden ja palveluiden kehittämisestä, kykyä panna se toimeen sekä kapasiteettia oppia se, mitä et vielä osaa. Pääsihteeri toimii myös Suomen Lukiolaissäätiön asiamiehenä.

Mitäs muuta? Toivomme, että tuleva pääsihteerimme on fiksu, oikeudenmukainen ja luotettava johtaja, joka pitää lempeällä mutta varmalla otteella huolta niin järjestömme toimintaedellytyksistä, lukiolaisten vaikuttamisen paikoista kuin asiantuntijoidemme motivaatiosta ja hyvinvoinnista. Etsimme määrätietoista ja aikaansaavaa tekijää, joka tunnistaa olennaisen, asettaa selkeitä tavoitteita, uskaltaa uudistaa ja on valmis tekemään kovasti hommia. Pääsihteerin tehtävässä onnistuminen edellyttää lisäksi kykyä luoda verkostoja, neuvottelutaitoja ja monipuolista viestinnän osaamista. Ja tosi tärkeää on sekin, että pääsihteerinä on ihminen, jolla on tilannetajua, halua välillä hupsutella ja kyky tunnistaa, milloin on aika keskittyä tiukasti asiaan.

Ei ole mikään salaisuus, että tehtävä vaatii aikaa, energiaa ja paneutumista. Mutta lupaamme, että oikealle tyypille se on myös hurjan palkitsevaa ja merkityksellistä. Tyypillisesti meiltä lähdetään eteenpäin monin verroin viisaampana, varmempana ja valmiimpana ihmisenä ja johtajana.

Sinulle tarjoamme paitsi parhaan työn ja työyhteisön, myös kilpailukykyisen palkan, hyvät edut ja ympärillesi Suomen skarpeimmat ammattilaiset ja luottamushenkilöt. Saat siis parhaat mahdolliset välineet muuttaa maailmaa ja Lukiolaisten Liittoa paremmaksi – loppu on vain itsestäsi kiinni.

 

Oletko just oikea tyyppi tähän vaativaan, mutta ihanaan hommaan? Hae meille pääsihteeriksi! Jätä hakemus ja palkkatoiveesi tällä lomakkeella 1.8.2021 klo 23:59 mennessä. Ensimmäisen kierroksen haastattelut järjestetään lähtökohtaisesti 4.8. ja 5.8., toisen kierroksen haastattelut lähtökohtaisesti 9.8. ja 10.8. ja kolmannen kierroksen haastattelut 11.8. Helsingissä. Työsuhde on vakituinen ja toivomme, että valittava henkilö voi aloittaa ensimmäinen syyskuuta!

Muita tärkeitä päivämääriä (ihanaa, jos pääset):

  • Syyspäivät 4.-5.9., mahis piipahtaa moikkaamassa lukiolaistoimijoita

 

Lisätietoja maailman parhaasta tehtävästä antavat:
Pääsihteeri Heikki Luoto, p. +358 50 368 8894, heikki.luoto@lukio.fi saavutettavissa 28.6.-2.7. ja 19.-21.7.

Puheenjohtaja Emilia Uljas, p. +358 50 377 9700, emilia.uljas@lukio.fi saavutettavissa 5.-16.7. ja 26.-27.7.

 

Huom! Hakuaikaa jatkettu 1.8.2021 saakka. Huomioimme rekryprosessissa kaikki siihen mennessä tulleet hakemukset.

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Suomen Lukiolaisten Liitto on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.