Lukiolaiset etsii tavoitteellista, skarppia ja lempeää pääsihteeriä!

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Lukiolaiset etsii tavoitteellista, skarppia ja lempeää

PÄÄSIHTEERIÄ.

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Meillä on vajaa 50 000 jäsentä, yli puolentoista miljoonan euron vuosibudjetti, aktiiviset lukiolaistoimijat ja Suomen (tai ehkä koko maailman) paras työyhteisö. Tämän kunnianhimoisen, lämpimän ja välillä hupsun työyhteisön puikkoihin etsimme nyt uutta johtajaa.

Pääsihteeriksi tarvitsemme tyypin, joka pystyy ottamaan liiton operatiivisen toiminnan ohjakset sujuvasti haltuunsa ja kehittämään järjestöä tavoitteellisesti. Homma ei ole helppo, mutta oikealle tyypille sitäkin palkitsevampi.

Pääsihteerinä:

 • sinulla on viisautta ja pokkaa johtaa sekä ihmisiä että asioita.
 • olet kiinnostunut ihmisistä ja uskallat luottaa.
 • johdat muutoksia osallistavasti ja rohkeasti.
 • saat ihmiset ympärilläsi löytämään omat vahvuutensa ja tekemään parhaansa.
 • ymmärrät, että nuorisojärjestössä valta ja kunnia kuuluu nuorille.
 • nautit ongelmien ratkaisemisesta ja uuden oppimisesta.
 • osaat tehdä kunnianhimoisista tavoitteista ja strategioista totta.
 • hahmotat järjestön kokonaisuutena ja ymmärrät eri toimintojen merkityksen.
 • pärjäät viestinnällisesti vaikeissakin tilanteissa ja pidät pään kylmänä kriiseissä.
 • innostut kehittämisestä ja saat muutkin syttymään.
 • johdat itseäsi ja muita lempeydellä ja rennolla varmuudella.
 • edustat liittoa niin, että ei tarvitse hävetä.
 • annat tilaa erilaisille ajatuksille, mutta et ole vietävissä oleva lapanen.
 • hanskaat talouden ison kuvan ja hallinnon kiemurat.
 • ymmärrät poliittisia prosesseja ja verkostojen merkityksen.
 • osaat hassutella.
 • et pelkää haasteita ja olet valmis tässäkin listatuissa asioissa kehittymään, jos (ja kun) ne eivät vielä ole täydellisesti hanskassa.

Ennen kaikkea etsimme hyvää johtajaa. Pääsihteeri johtaa liiton arkista työtä luottamushenkilöiden asettamien tavoitteiden toteuttamiseksi ja toimii noin kymmenen oma-aloitteisen ja osaavan työntekijän esihenkilönä. Tarvittaessa pääsihteeri on luottamushenkilöiden tuki ja turva, joka ratkoo ikävät tilanteet ammattimaisesti ja osaa heittäytyä lukiolaisten innostajaksi. Edellytämme siis, että sinulla on kokemusta johtamisesta (ja esihenkilönä toimimisesta) – ja erityisesti näyttöjä siinä onnistumisesta. Johtajana ei ole koskaan valmis, joten toivomme, että sinulla on palava halu kehittää itseäsi jatkuvasti paremmaksi pomoksi.

Pääsihteeri vastaa liiton taloudesta ja hallinnosta, ja muiden toimijoiden on voitava luottaa siihen, että ne hommat ovat hänellä todellakin hanskassa. Pääsihteeri ymmärtää taloutta monipuolisesti ja tekee työtä järjestön toimintaedellytysten vahvistamiseksi myös pitkälle tulevaisuuteen esimerkiksi uusien tulonlähteiden, kumppanuuksien ja palveluiden kehittämisen kautta. Pääsihteeri vastaa osin omistamamme Frank-opiskelijaetupalvelun omistajaohjauksesta eli kokemus osakeyhtiöiden ohjaamisesta tai vähintään kiinnostus sitä kohtaan on tarpeen. Edellytämme sinulta näkemystä liiton talouden ja palveluiden kehittämisestä, kykyä panna se toimeen sekä kapasiteettia oppia se, mitä et vielä osaa.

Mitäs muuta? Toivomme, että tuleva pääsihteerimme on fiksu, oikeudenmukainen ja luotettava johtaja, joka pitää lempeällä mutta varmalla otteella huolta niin järjestömme toimintaedellytyksistä, lukiolaisten vaikuttamisen paikoista kuin asiantuntijoidemme motivaatiosta ja hyvinvoinnista. Etsimme määrätietoista ja aikaansaavaa tekijää, joka tunnistaa olennaisen, asettaa selkeitä tavoitteita, uskaltaa uudistaa ja on valmis tekemään kovasti hommia. Pääsihteerin tehtävässä onnistuminen edellyttää lisäksi kykyä luoda verkostoja, neuvottelutaitoja ja monipuolista viestinnän osaamista. Ja tosi tärkeää on sekin, että pääsihteerinä on ihminen, jolla on tilannetajua, vuorovaikutusosaamista, halua välillä hupsutella ja kyky tunnistaa, milloin on aika keskittyä tiukasti asiaan.

Ei ole mikään salaisuus, että tehtävä vaatii aikaa, energiaa ja paneutumista. Mutta lupaamme, että oikealle tyypille se on myös hurjan palkitsevaa ja merkityksellistä. Tyypillisesti meiltä lähdetään eteenpäin monin verroin viisaampana, varmempana ja valmiimpana ihmisenä ja johtajana. Kiinnostaako millaista pääsihteerin työ oikeasti on? Kurkkaa meidän Instagram Story (@lukiolaiset) pe 26.4., ja näe käytännössä, mitä pääsihteeri tekee!

Sinulle tarjoamme paitsi parhaan työn ja työyhteisön, myös kilpailukykyisen palkan, hyvät edut ja ympärillesi Suomen skarpeimmat ammattilaiset ja luottamushenkilöt. Saat siis parhaat mahdolliset välineet muuttaa maailmaa ja Lukiolaisten Liittoa paremmaksi – loppu on vain itsestäsi kiinni.

Oletko just oikea tyyppi tähän vaativaan, mutta ihanaan hommaan? Hae meille pääsihteeriksi! Jätä hakemus tällä lomakkeella 2.5.2019 klo 23:59 mennessä. Ensimmäisen kierroksen haastattelut järjestetään lähtökohtaisesti maanantaina 6.5., toisen kierroksen haastattelut lähtökohtaisesti maanantaina 13.5. ja kolmannen kierroksen haastattelut keskiviikkoiltana 15.5. Helsingissä. Työsuhde on vakituinen ja toivomme, että valittava henkilö voi aloittaa mahdollisimman pian!

Muita tärkeitä päivämääriä (ihanaa, jos pääset):

 • Kevätpäivät 17.-19.5., mahis piipahtaa moikkaamassa lukiolaistoimijoita
 • Toiminnansuunnittelupäivät 27.-28.5. toimiston ja liittohallituksen kanssa
 • Lakkiaisskumpat eli sidosryhmätilaisuus 29.5.

Lisätietoja maailman parhaasta tehtävästä antavat:
Pääsihteeri Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@lukio.fi
Puheenjohtaja Roosa Pajunen, p. 040 091 6466, roosa.pajunen@lukio.fi