Lukiolaiset etsii uutta koulutuspoliittista asiantuntijaa

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Työskentely Lukiolaisissa voi avata jänniä uusia mahdollisuuksia. Pyytämättä ja yllättäen näin kävi meidän tuoreelle koulutuspoliittiselle asiantuntijallemme Toni Ahvalle, joka siirtyy uusien haasteiden pariin Suomen Olympiakomiteaan yhteiskuntasuhteiden päällikön sijaiseksi. Lukiolaiset tahtovat työnantajana tarjota työntekijälle mahdollisuuden kehittyä ja tarttua tähän kiinnostavaan tehtävään.

“Lukiolaisten Liitto on huippu mesta olla töissä, ja koulutuspolitiikan parissa toimiminen on äärimmäisen kiinnostavaa. Mahdollisuus kokeilla siipiä suomalaisen liikunnan ja urheilun kattojärjestössä oli kuitenkin sellainen, johon oli pakko tarttua”, hiihdon suuri ystävä Ahva kommentoi.

Tästä johtuen haemme joukkoomme oppimiskykyistä ja innostunutta

KOULUTUSPOLIITTISTA ASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen työvapaan sijaiseksi 16.11.2020 – 11.10.2021.

Etsimme oma-aloitteista ja tehokasta asiantuntijaa vastaamaan lukiolaisten valtakunnallisesta edunvalvonnasta ja sen kehittämisestä erityisesti koulutuspolitiikan ja nuorisopolitiikan saralla. Vastuullasi ovat muun muassa lukiokoulutuksen järjestämiseen, rahoitukseen ja laatuun, ylioppilastutkintoon sekä opiskelijavalintoihin liittyvät teemat.

Lukiolaisten koulutuspoliittisena asiantuntijana vaikutat valtakunnalliseen päätöksentekoon, rakennat kiinnostavia kampanjoita, verkostoidut eturivin päättäjien ja muiden vaikuttajien kanssa sekä koulutat ja sparraat lukiolaistoimijoita valtakunnallisen ja paikallisen edunvalvonnan toteuttamisessa. Työskentelet osana edunvalvontatiimiämme, joka paiskii yhdessä töitä liiton tavoitteiden saavuttamiseksi. Meillä lukiolaiset määrittävät suunnan ja tavoitteet – sinun tehtäväsi on auttaa saavuttamaan ne.

Työssäsi muun muassa valmistelet lausuntoja, kannanottoja ja taustamateriaaleja, suunnittelet ja toteutat vaikuttajaviestintää, seuraat lukiolaisiin ja nuoriin vaikuttavaa yhteiskunnallista keskustelua, edistät Lukiolaisten tavoitteita erilaisissa työryhmissä ja tilaisuuksissa, koordinoit selvitystoimintaa sekä autat jäseniämme edunvalvontaan liittyvissä pulmissa.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kykyä omaksua ja pureskella uutta tietoa nopeasti, perusteellista ymmärrystä päätöksenteosta ja koulutuspolitiikan teemoista sekä sujuvia kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja – toisinaan myös pitkää pinnaa ja istumalihaksia. Haluamme asiantuntijan, jolla pysyy pää kylmänä tiukassakin paikassa ja joka osaa sanoittaa laajoja ja monimutkaisiakin yhteiskunnallisia ilmiöitä ymmärrettävästi. Katsomme hyvällä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä opiskelija- tai nuorisojärjestötoiminnasta.

Työssä onnistuminen ja työyhteisössämme viihtyminen edellyttää heittäytymiskykyä, huumorintajua, uuden äärellä innostumista ja ymmärrystä nuorten kanssa työskentelystä. Viidentoista hengen työporukassamme rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät tiukkaan ammattitaitoon ja tavoitteellisuuteen. Kuulostaako hyvältä? Hae meille!

Koulutuspoliittisen asiantuntijan työsuhde alkaa 16.11.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on täysipäiväinen ja työaika on 40 tuntia viikossa. Tehtävästä maksettava kuukausipalkka on 2666 euroa. Lisäksi tarjoamme erinomaiset työsuhde-edut (mm. lounasetu, työsuhdematkalippu, puhelinetu ja laaja työterveyshuolto) sekä ihanan työyhteisön. Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisterilain 6§:2 momentin mukainen ote rikosrekisteristä. Työ sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputöitä.

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi viimeistään torstaina 12.11.2020 klo 12.00 tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@lukio.fi, mikäli sinulla ei ole Google-tiliä. (Otsikoi sähköpostisi “Koulutuspoliittinen asiantuntija” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: “OMA SUKUNIMI – Hakemus” & “OMA SUKUNIMI – Ansioluettelo”.)

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti 19.–20.11.2020 etäyhteyden välityksellä. Haastatteluun kutsuttavia pyydämme valmistelemaan myös kirjallisen tehtävän.

Lisätietoja tehtävästä antavat Suomen Lukiolaisten Liiton koulutuspoliittinen asiantuntija Toni Ahva (p. 050 440 9647, toni.ahva@lukio.fi) ja pääsihteeri Heikki Luoto (p. 050 368 8894, heikki.luoto@lukio.fi).

Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.