Lukiolaiset etsii koulutuspoliittista asiantuntijaa

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Haemme joukkoomme päämäärätietoista ja paineensietokykyistä

KOULUTUSPOLIITTISTA ASIANTUNTIJAA

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Etsimme oma-aloitteista ja tehokasta asiantuntijaa vastaamaan lukiolaisten valtakunnallisesta edunvalvonnasta ja sen kehittämisestä erityisesti koulutuspolitiikan ja nuorisopolitiikan saralla. Vastuullasi ovat muun muassa lukio-opiskeluun, opetuksen laatuun, koulutuksen rahoitukseen, ylioppilaskirjoituksiin ja koulutusjärjestelmään sekä sen nivelvaiheisiin liittyvät teemat.

Koulutuspoliittisena asiantuntijana vaikutat valtakunnalliseen päätöksentekoon, rakennat kiinnostavia kampanjoita, verkostoidut päättäjien ja muiden vaikuttajien kanssa sekä koulutat ja sparraat lukiolaistoimijoita valtakunnallisen ja paikallisen edunvalvonnan toteuttamisessa. Työskentelet osana edunvalvontatiimiämme, joka paiskii yhdessä töitä liiton tavoitteiden saavuttamiseksi. Meillä lukiolaiset määrittävät suunnan ja tavoitteet – sinun tehtäväsi on auttaa saavuttamaan ne.

Työssäsi muun muassa valmistelet lausuntoja, kannanottoja ja taustamateriaaleja, suunnittelet ja toteutat vaikuttajaviestintää, seuraat lukiolaisiin ja nuoriin vaikuttavaa yhteiskunnallista keskustelua, edistät Lukiolaisten tavoitteita erilaisissa työryhmissä ja tilaisuuksissa, koordinoit liiton selvitystoimintaa sekä autat jäseniämme edunvalvontaan liittyvissä pulmissa.

Mitä tehtävä vaatii?

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kykyä omaksua ja pureskella uutta tietoa nopeasti, perusteellista ymmärrystä päätöksenteosta ja koulutuspolitiikan teemoista sekä sujuvia kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja, toisinaan myös pitkää pinnaa ja istumalihaksia. Haluamme asiantuntijan, jolla pysyy pää kylmänä tiukassakin paikassa ja joka osaa sanoittaa laajoja ja monimutkaisiakin yhteiskunnallisia ilmiöitä ymmärrettävästi. Katsomme hyvällä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä opiskelija- tai nuorisojärjestötoiminnasta.

Työssä onnistuminen ja työyhteisössämme viihtyminen edellyttää heittäytymiskykyä, huumorintajua, uuden äärellä innostumista ja ymmärrystä nuorten kanssa työskentelystä. Olemme palkittu Hyvän mielen työpaikka, ja 15 hengen työporukassamme rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät tiukkaan ammattitaitoon ja tavoitteellisuuteen.

Kuulostaako hyvältä? Hae meille!

Miten haen?

Koulutuspoliittisen asiantuntijan työsuhde alkaa lokakuussa tai sopimuksen mukaan. Tehtävä on täysipäiväinen ja työaika on 40 tuntia viikossa. Täysipäiväisestä tehtävästä maksettava kuukausipalkka on 2666 euroa. Lisäksi tarjoamme erinomaiset työsuhde-edut (mm. lounasetu, työsuhdematkalippu, puhelinetu, tukea kouluttautumiseen ja laaja työterveyshuolto) sekä ihanan työyhteisön. Tehtävään valittavan tulee esittää rikosrekisterilain 6 §:n 2 momentin mukainen ote rikosrekisteristä. Työ sisältää jonkin verran ilta- ja viikonlopputöitä.

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi viimeistään su 10.10.2021 klo 23:59 (huom. hakua jatkettu) mieluiten tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@lukio.fi, mikäli sinulla ei ole Google-tiliä (Otsikoi sähköpostisi ”Koulutuspoliittinen asiantuntija” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: ”OMA SUKUNIMI – Hakemus” & ”OMA SUKUNIMI – Ansioluettelo”).

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti to-pe 14.–15.10. Helsingissä. Haastatteluun kutsuttavia pyydämme valmistelemaan myös ennakkotehtävän.

Lisätietoja tehtävästä antavat Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri Matti Mannonen (p. 040 8286 258, matti.mannonen@lukio.fi) ja koulutuspoliittinen asiantuntija Jenni Tuomainen (p. 050 5511 574, jenni.tuomainen@lukio.fi, tavoitettavissa parhaiten to 23.9. klo 10–12, pe 24.9. klo 10–12 ja ma 4.10. klo 10–13).

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.