Hae aktiiviselle lukiolaiselle stipendiä!

Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää 2000 euron stipendin erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle sekä lukiolaisten asemaa edistäneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäisviikolla.

‘’Suomen Lukiolaisten Liitto ja Lukiolaissäätiö haluavat kannustaa lukiolaisia yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Tänä vuonna stipendihakemuksissa toivotaan painottuvan erityisesti yhteiskunnallisen aktiivisuuden osoittaminen ja lukiolaisten aseman edistäminen. Stipendin hakijan aktiivisuus voi ilmetä esimerkiksi jonkinlaisena hankkeena tai tekona, joka on parantanut lukiolaisten oloja tai onnistunut aktivoimaan ja innostamaan muita. Lukiolaisten aseman edistäminen voi tarkoittaa esimerkiksi viestinnällisiä tekoja, opiskelijakunnassa toimimista tai lukiolaisten etujen valvomista’’, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Lukas Virtala.

Stipendin saajaa voi esittää kuka tahansa kouluyhteisön jäsen 30.4.2022 kello 23.59 mennessä. Haku tapahtuu lomakkeen kautta osoitteessa bit.ly/säätiöstipendi  Esityksestä on käytävä ilmi lukiolaisen nimi, ikä, oppilaitos sekä syyt siihen, miksi esittäjä katsoo lukiolaisen osoittaneen yhteiskunnallista aktiivisuutta ja edistäneen erityisesti lukiolaisten asemaa yhteiskunnassa. Mikäli sinulla ei ole google-tiliä voit lähettää hakemuksen osoitteeseen stipendi@lukio.fi.

Vuonna 2011 perustetun Suomen Lukiolaissäätiön tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lukiolaisten kulttuuria ja vaikuttamismahdollisuuksia. Viime vuonna säätiön stipendi jaettiin henkilölle joka on mm. omalla esimerkillään näyttänyt, että aktiivinen vaikuttaminen on mahdollisuus kaikille nuorille riippumatta missä asuu tai mitä koulua käy.

Lisätiedot: Matti Mannonen, asiahenkilö, Suomen Lukiolaissäätiö (matti.mannonen@lukio.fi, 040 82 86258)