Yhteystiedot

Soita, mailaa, käy!

Eikö vastausta kysymykseesi löytynyt usein kysyttyjen kysymysten listalta? Ota reippaasti yhteyttä jäsenpalveluumme! Palvelemme puhelimitse numerossa 09 5842 1500 torstaisin klo 10–15, jolloin voit myös tulla käymään toimistollemme Helsingin Töölöön – osoite on:

Suomen Lukiolaisten Liitto
Töölönkatu 35 B
00260 Helsinki

Muina aikoina saat apua nopeiten sähköpostitse (toimisto@lukio.fi). Vastausaikamme on 2–3 arkipäivää.

 • Johto

  • Alvar Euro

   puheenjohtaja

   more

   050 918 6674
   alvar.euro@lukio.fi

   Vastuualueet:
   valtakunnallinen ja paikallinen edunvalvonta, kansainvälinen toiminta, julkaisutoiminta, yleinen järjestöjohtaminen ja järjestön kehittäminen

   "Helsingin ja Turun väliä aktiivisesti suhaava jazzista, vaikuttamisesta ja kissoista kiinnostunut viime kevään ylioppilas valmiina toimiin. Työssä kiinnostaa tulevaisuus, koulutus ja johtaminen. Potter-tuvalta korpinkynsi, vaikka eniten kiinnostaakin Star Wars. Sielu on ikuisesti merillä."

  • Saara Hyrkkö

   pääsihteeri

   more

   040 719 7604
   saara.hyrkko@lukio.fi

   Vastuualueet:
   operatiivisen toiminnan johtaminen, hallinnosta ja taloudesta vastaaminen, esimiestyö, rekrytointi, yritysyhteistyö

   "Innostun helposti, hymyilen paljon, ajattelen nopeasti. Olen ilmaisutaidon lukion ja Aalto-yliopiston kasvatti eli aika ihana diplomi-insinööri, yhtä aikaa lempeä ja särmä. Vapaa-ajalla menen metsään, istun kokouksissa ja yritän vaikuttaa maailman menoon. Lähellä sydäntä: hyvä johtaminen, fiksu hallinto, uuden oppiminen, valaat."

  • Jesse Saapunki

   varapuheenjohtaja

   more

   044 072 7756
   jesse.saapunki@lukio.fi

   Vastuualueet:
   opiskelijapalveluiden, viestinnän ja markkinoinnin kehittäminen sekä yhteistyökumppanuudet

   "Olen jo hyvää vauhtia helsinkiläistynyt 19-vuotias ylioppilas Kuopion kauniista kaupungista. Kunnianhimoinen Luihuinen ja estetiikkaa rakastava Härkä. Vapaa-ajallani kuuntelen housen eri muotoja ja odottelen Game of Thronesin seuraavaa tuottaria."

  • Mikael Lehtonen

   varapuheenjohtaja

   more

   040 039 1842
   mikael.lehtonen@lukio.fi

   Vastuualueet: opiskelijakuntatoiminta, aktiivi- ja koulutustoiminta, lukioiden opiskelijakunta- ja piiritoiminnan kehittäminen

   "Oon 19-vuotias, viime joulukuussa lakin päähänsä painanut ylioppilas Tampereelta. Pidän kahvista, rakastan lunta ja kuuntelen mielelläni podcasteja ja äänikirjoja. Lähellä sydäntä myös ranskan kieli ja hyvä ruoka. Töissä rakastan aikatauluja, ohjeistuksia ja taulukoita ja unelmoin täydellisen koulutuksen keksimisestä."

 • Toimisto

  • Annakaisa Tikkinen

   koulutuspoliittinen asiantuntija

   more

   040 356 6082
   annakaisa.tikkinen@lukio.fi

   Vastuualueet:
   lukiokoulutus, ylioppilastutkinto, koulutusjärjestelmä, opiskelijavalinnat, nuorisopolitiikka

   ”Hei, täälä Annakaisa! Lähin aikoihnaan tuohreena ylioppihlaana tutkihmaan maailmaa rakhaasta Kolaristani, Suomi-neidon kainalosta ja pohjosimmasta paikasta, jonne junalla pääsee. Löysin onnen Oulun yliopistolta matematiikasta, englantilaisesta filologiasta ja opiskelijapolitiikasta. Tykkään kotituntureista, sunnuntaihiihtelystä, raitapaijoista ja oppimisen ilosta. En tykkää sienistä.”

  • Anni Koivisto

   sosiaalipoliittinen asiantuntija

   more

   040 415 5969
   anni.koivisto@lukio.fi

   Vastuualueet :
   lukiolaisen hyvinvointiin, terveyteen, toimeentuloon, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvät asiat sekä nuorisopolitiikka

   "Moi! Olen Anni, ihmisrakas utsjokinen ja ikuinen optimisti. Haaveilen kaikille hyvästä elämästä ja siksi innostuinkin politiikasta, erityisesti soposta. Tykkään haasteista, kevätauringosta ja lällystä musiikista. Epäoikeudenmukaisuus ja huonot sukkahousut pilaavat herkästi päiväni, mutta onneksi sen voi pelastaa hyvän kahvin ja maailmaa parantavien keskustelujen ääressä."

  • Janni Pellinen

   markkinointikoordinaattori

   more

   050 572 9010
   janni.pellinen@lukio.fi

   Vastuualueet:
   yhteistyökumppanuudet, jäsenedut, jäsenhankinta ja koulukäynnit, markkinointikampanjat, palveluiden kehittäminen, mediamyynti, Studia-jatkokoulutusmessut

   "Moikka! Mie oon Janni, Imatralta parin mutkan (Vantaa ja Kanada) kautta Helsinkiin muuttanut rempseä karjalainen. Tykkään kovasti miun perheestä, ystävistä, koirista (tai no eläimistä yleensäkin), ruoasta, kesästä ja matkustelusta. Työelämässä minuu kiinnostaa erityisesti markkinointi & myynti, kansainvälisyys, SoMe ja brändäys. Uudet asiat ja ihmiset lisää auringonsäteitä elämään, ja se jos mikä on mukavaa! Miun vinkki elämään yksinkertaisuudessaan on, että rakastakaa!"

  • Marjo Suvanto

   viestintäkoordinaattori

   more

   040 046 5116
   marjo.suvanto@lukio.fi

   Vastuualueet: liiton ulkoisen viestinnän suunnittelu ja koordinointi, sosiaalinen media, uutiskirjeet, verkkosivut, viestintäkampanjat, mediasuhteet

   "Olen sydämeltäni keskisuomalainen puheviestinnän maisteri, joka rakastaa ristikoita ja raiteilla kulkevia asioita. Saan projektit toimimaan, visualisoin viestintää ja kirjoitan mielelläni. Vapaa-ajalla pelaan yatzya, teen kasvisruokaa ja opettelen suunnistamaan. Töihin matkatessa kuulokkeissani soi YleX Aamu, mediaatioharjoitukset tai yhteiskunnalliset podcastit. En pidä punajuuresta, mutta kaikki, missä on pinaattia, kiinnostaa."

  • Anna-Sofia Nieminen

   Improbaturin päätoimittaja

   more

   040 5757 644
   anna-sofia.nieminen@lukio.fi

   Vastuualueet: kaikki Improbaturiin liittyvä, paitsi ulkoasu ja mediamyynti

   "Moi kaikki! Työskentelen freelance-toimittajana, ja tällä hetkellä isoin projektini on Improbaturin päätoimittaminen. Lisäksi kirjoitan eri lehtiin esimerkiksi koulutuksesta, työelämästä, mediasta ja matkailusta. Olen entinen lahtelainen ja nykyinen helsinkiläinen. Välissä opiskelin yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereella, pääaineenani journalistiikka."

  • Matti Mannonen

   järjestösuunnittelija

   more

   046 923 3003
   matti.mannonen@lukio.fi

   Vastuualueet: tapahtumat ja koulutukset, paikallistoiminta, piiritoiminnan kehittäminen

   "Mä olen Matti 24-vuotias helsinkiläinen nuori. Muutama ensimmäinen vuosi tuli tallusteltua Englannin nummilla, mutta sen jälkeen elämä Helsingissä on
   sujunut vauhdikkaasti. Töissä parasta on innostavat työkaverit ja kehittävä ilmapiiri. Elämään innostavien töiden lisäksi kuuluu partiota, leffoja ja luonnossa liikkumista. Sulkapallo ja irtokarkkien syöminen on myös mukavaa."

  • Julia Petäjä

   opiskelijatoiminnan suunnittelija

   more

   050 433 2281
   julia.petaja@lukio.fi

   Vastuualueet: opiskelijakunta- ja tutortoiminta sekä täsmäkoulutukset, opiskelijoiden osallisuuden kehittäminen

   "Ylioppilastodistuksen saatuani polkuni vei Jyväskylään opiskelemaan musiikkia ja kasvatusta. Voisin tituleerata itseäni idealisti-humanistiksi: uskon, että koulutuksella ja taiteella muutetaan maailmaa. Lempipuuhaani on tehdä teatteria ilman käsikirjoitusta, eli improvisoida tarinoita ja lauluja. Räppään huonosti, mutta omasta mielestäni uskomattoman hyvällä flowlla. Battlehaasteita otetaan vastaan! Reagoin myös rytmittömään ja riimittömään puheeseen, kaikkein mieluiten, kun aiheena on nuorten osallisuus."

  • Aleksi Airaksinen

   jäsenpalvelu- ja tapahtumasihteeri

   more

   jäsenpalvelu: 09 5842 1500 (torstaisin 10-15); tapahtumat: 044 051 9521
   aleksi.airaksinen@lukio.fi

   Vastuualueet: tapahtumatuotanto, jäsenten palveleminen, opiskelijakorttiin ja jäsenyyteen liittyvät asiat, toimiston juoksevat tehtävät

   "Moikka, oon 20-vuotias aikaansaava espoolaistunut savolainen. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Leppävirralla, jossa valmistuin myös lukiosta keväällä 2017. Vapaa-ajallani matkailen maailmalla, nautin hyvästä ruuasta ja seurasta sekä musiikista."

   Jäsenpalvelu: toimisto@lukio.fi / 09 5842 1500 (torstaisin 10-15)
   Muut yhteydenotot: aleksi.airaksinen@lukio.fi / 044 051 9521

  • Vilma Lappalainen

   jäsenpalvelu- ja hallintosihteeri

   more

   Opintovapaalla 20.8.-31.12.2018

   Vastuualueet: jäsenten palveleminen, opiskelijakorttiin ja jäsenyyteen liittyvät asiat

   "Moikkamoi! Jos olet joskus soittanut Lukiolaisten jäsenpalveluun, olen luultavasti ollut langan toisessa päässä. Hoidan Liitossa muun muassa jäsenyys- ja hallintoasioita, minkä lisäksi opiskelen valtio-oppia Helsingin yliopistossa. Muutamia lempparijuttujani ovat jooga, mäyräkoirat ja 2000-luvun alun hittibiisit."

 • Liittohallitus 2018

  • Aleksi Aalto

   more


   aleksi.aalto@lukio.fi

   "Asento! Tammikuusta eteenpäin 20-vuotias kevätvalmistuja Turun Puolalanmäen lukiosta. Vietin vuoden Australiassa 2015-2016, jonka jälkeen kävin Lukiolaisten Liiton kutsunnoissa. Sain määräyksen Lounais-Suomen piirin varapuheenjohtajaksi vuodeksi ja nyt arvonimi muuttunut liittohallituslaiseksi. Pitkän linjan Euroviisu- ja Harry Potter -höperö sekä Travianin Suomen mestari."

  • Antti Kivi

   more


   antti.kivi@lukio.fi

   "Abiturientti halvasta Helsingistä, Kehäradan varrelta Vantaalta. Sydämeni sykkii paitsi musiikin ja oman kitaran tahtiin myös asiakirjojen rytmissä. Aamuisin käynnistyn hitaasti mutta varmasti järkyttävän suuren kahvimukin kanssa. Isona tahtoisin tehdä työtä, jolla on merkitys, mutta tällä hetkellä ihan vain työt kelpaavat."

  • Ding Zhong

   more

   0408380251
   ding.zhong@lukio.fi

   "Keväällä valmistuva abiturientti Helsingin Kulosaaren yhteiskoulusta. Nauran omille jutuilleni ja puhun välillä itsekseni. Rakastan haasteita ja nautin pienestä stressistä. Minulle hyvä illanvietto koostuu kavereista, kiinalaisista korttipeleistä sekä kuivista kouluvitseistä. "

  • Kia Katjos

   more


   kia.katjos@lukio.fi

   "Tamperelainen abiturientti, joka on intohimoinen suomipopin kuuntelija. Singstarissa suostun ainoastaan räppäämään ja leipäni päälle laitan kasan jalopenoja. Haaveena oppia neulomaan villasukkia sekä kirjoittaa elämäkerta. Elämässä kiehtovat seikkailut sekä syvälliset runot. Joku päivä haluaisin osata jonglöörata."

  • Matilda Stirkkinen

   more


   matilda.stirkkinen@lukio.fi

   "Olen tänä jouluna valmistuva abiturientti Vaskivuoren musiikkilukiosta. Rakastan herkkuja, koiranpentuja, laulamista, vaikuttamista ja halimista ja olen kotoisin Suomen upeimmasta kaupungista eli tietenkin Vantaalta! Jos tuut juttelemaan, lupaan näyttää kuvia mun maailman söpöimmästä Robert-koirasta! <3"

  • Mikaela Wirenius

   more


   mikaela.wirenius@lukio.fi

   "Miä oon Saimaan rannalla Mikkelissä kasvatettu ensi kevään ylioppilas. Tykkään dokkareista, kirjoista, jotka valuttavat silmäkulmista sopivasti itkua, hyvistä nauruista ja teatterista sekä lavan että katsomon puolelta. Ihailen mummiani, Pikku Myytä ja Peppi Pitkätossua, ja kerron mielelläni siitä, kuinka mokasin viimeksi. Eiköhän sitä vielä paranneta maailmaa ja opita neulomaan."

  • Petteri Strömberg

   more


   petteri.stromberg@lukio.fi

   "Mää oon pohojosen abiturientti pororajalta Oulusta. Vappaa-ajalla tykkään laulaa ja saunoa, mutta välillä tullee vahingossa sekaannuttua myös nuorisopolitiikkaan. Tämän kevvään vielä opiskelija, mutta syksyllä todennäkösesti jo työtön työnhakija."

  • Roosa Pajunen

   more

   0400916466
   roosa.pajunen@lukio.fi

   "Ylypiästi kotoosin Peräseinäjoelta Pohojammaan lakeuksilta. Nykyisin puhun murretta toki vain painostuksen alla ja joskus vahingossa töissä. Tykkään laulaa lujaa autossa, katsoa vine compilationeita ja selailla koiratoria. Haaveena on omistaa tenorisaksofoni ja kattohuoneisto Pariisista, tavata paljon erilaisia ihmisiä, nähdä valtavan monta musikaalia ja tehdä tästä maailmasta tasa-arvoisempi paikka."