vaikuttaminen2_cover

Vaikuta

Suomen Lukiolaisten Liitto tukee lukiolaisten vaikuttamistyötä ympäri Suomen monin eri keinoin. Koulutukset, seminaarit ja erilaiset tiimit ovat esimerkkejä keinoista, joilla voi tulla mukaan tekemään työtä lukiolaisten hyväksi.

Lukiolaisten Liiton ajamat kannat vahvistaa liittokokous. Vuosittain 300 lukiolaista kokoontuu keskustelemaan ja hyväksymään tavoiteohjelman, jossa määritellään kantoja muun muassa digitalisaatioon ja lukiolaisten toimeentuloon. Liiton valtakunnalliseen vaikuttamistyöhön voit siis vaikuttaa lähtemällä mukaan liittokokousedustajaksi. Tästä voit kysyä lisää järjestösuunnittelijalta!

Neljästi vuodessa ympäri Suomen järjestettävillä Water-opiskelijakuntafestivaaleilla pureudutaan omassa lukiossa vaikuttamiseen. Miten opiskelijakunta voi vaikuttaa, mitä oikeuksia lukiolaisilla on paikallisesti? Lue lisää Watereista täällä!

Lukiolaisten alueellisilla piirijärjestöillä on omat edunvalvontatiimit, jotka tekevät vaikuttamistyötä oman alueensa lukioissa. Tiimissä pääset tekemään juuri sen kaltaista vaikuttamista kuin haluat: mukaan tapaamaan päättäjiä kansanedustajista kunnanvaltuutettuihin, kirjoittamaan kannanottoja tai vaikka mielenosoitusta järjestämään. Jos kiinnostuit, alueellisten lukiolaisten yhteystiedot löydät täältä!

Ympäri vuoden valtakunnallisen vaikuttamistyön tukena toimivat Lukiolaisten poliittiset jaokset. Esimerkiksi koulutukseen ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kysymyksiä käsitellään näissä porukoissa, ja tulokset näkyvät Lukiolaisten Liiton viestinnässä ja vaikuttamistyössä. Kiinnostaako sinua päästä mukaan valtakunnalliseen vaikuttamistyöhön? Voit olla yhteydessä puheenjohtajaan!