TULE MUKAAN LUKIOLAISTEN JA TURVAPAIKANHAKIJANUORTEN YHTEISEEN TOIMINTAAN

Suomen Lukiolaisten Liiton Turvapaikanhakijanuoret-hanke on päässyt hyvään vauhtiin kevään aikana. Suomen Punaisen Ristin kanssa yhteistyössä toteutettava projekti starttasi käyntiin tammikuussa 2016 ja jatkuu kesäkuuhun 2017.

Hankkeessa lukiolaiset ja muut samanikäiset nuoret suunnittelevat ja toteuttavat viikoittaista harrastustoimintaa yhdessä noin 15–20-vuotiaiden turvapaikanhakijanuorten kanssa. Hankkeen toimintaan osallistuville vapaaehtoisille järjestetään SPR:n koulutus, jossa saa tietoa mm. vastaanottokeskuksen arjesta, vapaaehtoisena toimimisesta sekä rasismin ja vihapuheen ehkäisystä.

Kevään mittaan tapaamisista on poikinut aitoja ystävyyksiä ja paljon yhteisiä iloisia hetkiä. “Nuorilla on selvästi tosi mukavaa keskenään, ja usein aikaa on vierähtänyt pidempään yhdessä kuin mitä alunperin on suunniteltu. Vaikkapa museovierailun jälkeen on jääty vielä yhdessä kaupungille kävelemään tai joku tekeminen on ollut niin hauskaa, että sama on päätetty tehdä seuraavallakin viikolla uudestaan. Ohjelma ja tekeminen elää jatkuvasti nuorten omien toiveiden mukaan”, projektikoordinaattori Pirita Ruokonen iloitsee.

Toiminta on käynnissä tällä hetkellä Oulussa, Tampereella ja Helsingissä. Uusia kaupunkeja otetaan mukaan tulevana syksynä, joten voit ilmoittaa kiinnostuksesi vapaaehtoisena toimimiseen, missä ikinä asutkin! Mukaan voi lähteä yksin, kaveriporukalla tai vaikka koko opiskelijakunnan voimin.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan toimintaan osoitteessa http://bit.ly/tphn2016.

LISÄTIETOJA:

Pirita Ruokonen, projektikoordinaattori