Helsingin Lukiolaiset

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Helsingin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2019 hallituksen löydät täältä.

 

 

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Helsingin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2019 hallituksen löydät täältä.

 

 

Ajankohtaista Show all posts >

Lahjakkuus ei katso ikää: Lukiolaiset mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun!

Mozart sävelsi ensimmäisen sinfoniansa kahdeksanvuotiaana. Bill Gates perusti Microsoftin 18-vuotiaana. Jean D’Arc inspiroitui ollessaan kolmetoista ja johti Ranskan voittoisaan sotaan viisi vuotta myöhemmin. Näitä suuria saavutuksia ei yhdistä vain ja ainoastaan suurenmoisten ihmisten nuori ikä, vaan pikemminkin heidän lahjakkuutensa.

04/09/2015

Lue lisää >

Avaa lisää ...

Tapahtumat Show all posts >

Avaa lisää ...

KUTSU STADIN LUKIOLAISTEN PIIRIKOKOUKSEEN 2017

Tervetuloa Stadin lukiolaisten piirikokoukseen! Luvassa mielenkiintoiset vaalit ja mahdollisuus vaikuttaa Stadin lukiolaisten seuraavan vuoden toimintaan. Bonuksena uudet kaverit ja yhteisöllinen tunnelma. Täältä löydät virallisen kokouskutsun, jossa tarvittavat tiedot. Nähdään! 

28/10/2017

Lue lisää >

Kutsu Stadin lukiolaisten piirikokoukseen 2016

Kokouskutsu SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITTO RY:N HELSINGIN PIIRI RY:N VARSINAINEN PIIRIKOKOUS Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) Helsingin piirin (HEP) varsinainen piirikokous järjestetään 26.11.2016 Helsingin Itä-Pakilassa, Allianssi-talon Allianssi-salissa (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki). Tila on esteetön. Kokous alkaa klo 13.00.

08/11/2016

Lue lisää >

Lähde mukaan

Olitpa kiinnostunut sitten lukioelämästä snappaamisestä, opiskelijakuntien kouluttamisesta tai seminaarien järjestämisestä, meiltä löytyy sulle varmasti mielenkiintoista tekemistä! Ole yhteydessä tiimin vastuuhenkilöön, jonka yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta, ja pääset tekemään toimintaa stadilaisille lukiolaisille.

Seuraa meitä somessa, niin saat tietoa tulevista tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Opiskelijakunnille

Opiskelijakunnille tarjoamme monipuolista räätälöityä toimintaa. Olipa opiskelijakuntasi sitten pieni tai suuri, hyvin toimiva tai vaikeuksia kohdannut, meiltä saat apua ja tukea myös opiskelijakuntatoimintaan. Neljästi vuodessa järjestettävien Water-opiskelijakuntafestivaalien lisäksi, järjestämme paikallisella tasolla ilmaisia Jano- ja Tutorkoulutuksia kouluilla sekä opiskelijakuntien Get Together-tapahtumia.
Ongelmatilanteissa otathan rohkeasti yhteyttä oman lukiosi lukiokummiin, piirin puheenjohtajaan tai opiskelijakuntavastaavaan. Kaikkien yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Tänään PJ-Kahveilla jutskattiin vähän Helsingin lukioiden opiskelijakuntatoimijoiden kesken johtamisen koukeroista, saatiin vertaistukea ja tietysti herkuteltiin! Kiitos myös niille, jotka eivät näy kuvassa, oli kivaa. Nähdään taas seuraavalla tapahtumalla! ❤

Piirihallituksen Siiri oli eilen Ylen ykkösaamussa Allianssi Ry:n Henna Pursiaisen kanssa juttelemassa eilisen nuorisobarometrin tuloksista. Tuoreimmassa nuorisobarometrissa haastateltiin 1 901:tä 15–29-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea. 🙌

Eniten nuoria huolestuttaa ilmastonmuutos, jonka takia epävarmuutta tai turvattomuutta vastasi kokevansa yli kolme neljäsosaa nuorista. Vielä kymmenen vuotta sitten vastaava osuus oli 40 prosenttia. Ilmastonmuutos ei enää odota, #NytOnPakko siirtyä sanoista tekoihin 🌿

Jopa kolmannes nuorista myös kokee poliitikot epäluotettaviksi. Kansalaisaloite maksuttomasta toisesta asteestakin kaadettiin ja samalla päättäjät piilottavat poliittiset kantansa muotoseikkojen taakse. Tämä ei ole oikein!

Vaikka usko päättäjiin horjuu ja ilmastonmuutos ahdistaa, kertoo nuorisobarometri myös hienoja uutisia: nuorten kiinnostus politiikkaan on ennätyslukemissa. Nyt on aika vaikuttaa, koska nuorten ääni kuuluu nyt vahvempana kuin koskaan! 💥

Suuri kansainvälinen nuorten ilmastolakko ja -marssi kulkee tänä perjantaina Senaatintorilta Eduskuntatalolle 🌍

Jokainen lapsi, nuori, aikuinen ja eläkeläinen, joka on turhautunut siihen etteivät päättäjät tee tarpeeksi ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi voi tulla mukaan näyttämään, kuinka huolissaan ilmastonmuutoksesta ollaan! 🗯🍃 Tule Helsingin lukiolaisten kanssa vaikuttamaan, vakuuttamaan ja muuttamaan maailmaa perjantai kerrallaan.

Aikataulun löytää facebook-tapahtumasta, johon on linkki biossa!
#lukiolaiset #fridaysforfuture #ilmastolakko

Jos oot opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sellaiseksi haluava tai johtamisesta kiinnostunut, niin seuraava juttu on just sulle 🤩

Nyt on nimittäin loistava tilaisuus saada uusia oppeja OPKH-toiminnasta ja johtamisesta sekä päästä verkostoitumaan muiden samankaltasten parissa. Luvassa rentoa hengailua, ajatusten vaihtoa, vertaistukea ja tietenkin hyvää safkaa!

Tuu siis ens sunnuntaina Helsingin lukiolaisten puheenjohtajakahveille klo. 15 -> Rikhardinkadun kirjaston kokoushuone Tureen🔥

Heipparallaa! Kohta päästään hyppimään ja pomppimaan mitä erilaisimmille trampoille! Helsingin Lukiolaiset ovat varanneet ajan Helsingin Rush tramppapuistoon 1,5 tunniksi 18.3.2019 klo: 17.40-19.30.
Tapahtumamaksu on 4€ ja se kerätään paikan päällä, joten muista ottaa käteistä mukaasi.  HUOM! Jos tuot mukanasi kaverin, joka ei ole ollut Helsingin lukiolaisten / Suomen Lukiolaisten Liiton tapahtumilla, saat tapahtuman hintaan 2€.
Lisäksi, jos sinulta ei satu löytymään Rushin pomppusukkia saat ostettua ne paikan päällä 3 eurolla

Ilmoittautuminen sulkeutuu 13.3.2019, joten ilmoittautukaa nopeasti! 
Pomppimaan on hyvä pukea liikunnalliset vaatteet ja juomapullo ei varmasti ole pahasta!
Ilmoittautumislomake löytyy linkistä http://bit.ly/rushilmo tai bion linkistä

Onko opkh hukassa? Haluatko oppia vaikuttamaan sun hallitukseen, kouluun tai kuntaan? Ootko haaveillut Rovaniemellä käymisestä, mut siihen ei oo ollut vielä hyvää syytä?

Meillä on tää kaikki, just sulle!

Rovaniemen Waterit (6.-7.4.) on lukiolaisten liiton järjestämä koulutustapahtuma, jossa sä pääset kehittämään ittees, opkh:ta sekä sun koulua! 
Rovaniemi on kumminki aika kaukana, minkä takia Helsingin lukiolaiset korvaa ekalle viidelle (5) ilmoittautuneelle jopa 50€ matkakustannuksista per henkilö.

Voiko parempaa maakuntareissua ees olla. Be there🔥

Ilmo osoitteessa:
bit.ly/waterrovaniemi

Ilmoittautuminen menee kiinni sunnuntaina 17.3.

Vaalikevät jatkuu! 🎉

Huomenna perjantaina vuorossa on Medialukio vaalipaneeli, joka on huomenna perjantaina 8.3. kello 10:30! Paneelia voit seurata suoraan kotisohvalta, kun paneeli striimataan suorana YLE-Areenaan. 🤯 Linkin striimiin löydät biosta perjantaina! ✨

#lukiolaiset #eduskuntavaalit2019 🤩⚡

53 000 allekirjoittajaa kansalaisaloitteessa, ja tänään ihan huikeesti porukkaa eduskuntatalon edustalla. Me ei luovuteta. #maksuton2aste 🧡

Me halutaan muuttaa maailmaa. Siksi me kerättiin 53 000 allekirjoitusta kansalaisaloitteeseen aidosti maksuttoman toisen asteen puolesta. Eduskunnan sivistyslautakunta päätti kuitenkin kaataa aloitteen muotoseikan vuoksi, joka olisi ollut helposti korjattavissa.

Siksi me, @lukiolaiset, sekä @osku_ry, @sakkiry, @skolungdom ja @allianssiry järjestetään mielenosoitus ensi viikon tiistaina kello 12 kansalaistorilla, josta marssimme yhdessä eduskuntatalolle pitämään ääntä.

Me halutaan, että jokainen tulee paikalle näyttämään, että meidän ääntä ei lakaista maton alle. Meidän äänellä on väliä, ja se kuuluu eduskuntaan saakka. Yhdessä me ollaan vahvempia! Linkki Facebook-tapahtumaan biossa.

#lukiolaiset #maksuton2aste 💪🏼

Me oltiin vesisateessa toreilla keräämässä 53 000 nimeä kansalaisaloitteeseen. Monen nimenkerääjän ikä ei edes riittänyt omaan allekirjoitukseen.

Me nähtiin älyttömästi vaivaa, tuskaa ja hikeä. Me, #lukiolaiset, #amikset ja monet muut saatiin #maksuton2aste eduskunnan käsittelyyn.

Oltiin aktiivisia nuoria, eli juuri sitä mitä meiltä toivotaan.

Päättäjät kuitenkin torppasivat koko asian muotoseikan takia, joka olisi ollut muutettavissa, ja nyt he yrittävät työntää koko asiaa maton alle.

Mutta me ei lannistuta vielä. Me ei anneta päättäjien unohtaa meitä nuoria, tasavertaista koulutusta tai toisen asteen naurettavan korkeaa hintalappua.

Tuu mukaan kamppailuun ja jaa kuvaa someissasi #maksuton2aste 💪 Me ei pysytä hiljaa.

Ylös, ulos ja mäkeen!

Lukiolaisten Liitto järjestää jälleen kerran Huippu-viikonlopun Rukalla 26.-28.4. Luvassa viikonloppu täynnä laskettelua, hauskanpitoa ja hyvää porukkaa.

Voisiko mikään olla parempaa?

Voisi!
Sillä kaikki, jotka ilmoittautuvat vuoden kovimmalle laskettelureissulle 10.3. mennessä saavat huikean 20€ alennuksen. Hinta liiton jäsenille on 120€ (norm. 140€), ja muille 140€ (norm. 160€). Eli jos sinulla ei vielä ole opiskelijakorttia, nyt olisi aivan loistava aika hankkia se. Se maksaa itsensä takaisin heti ilmoittautumisessa, mutta sen lisäksi Rukalla saa opiskelija-alennusta esimerkiksi välinevuokrauksesta, ja monista ravintoloista, koko Huippu-viikonlopun ajan.

Hinta sisältää:
-3 vuorokauden hissilipun
(jo pelkästään näiden normaalihinta on 120€!!!)
-Majoituksen RukaSuites -huoneistossa
-Huipun oheisohjelman

Ilmo ja lisätietoa löytyy täältä
bit.ly/huippu2019

Helsingin Lukiolaiset tukee Ilmastoveivi2019-kampanjaa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan.

Allekirjoittamalla Ilmastoveivi2019-vetoomuksen (sinun ei tarvitse olla 18-vuotias allekirjoittaaksesi) voit osoittaa päättäjillemme, että ilmastonmuutos vaikuttaa meihin nuoriin eniten, ja on siksi meille tärkeä aihe.
.

Vuoden kovimmat opiskelijakuntafestarit ovat taas täällä! 200 lukiolaista suuntaavat katseensa huhtikuussa Rovaniemelle tai Hämeenlinnaan.

Waterit ovat ainutlaatuinen kokemus lukiolaiselle. Viikonloppuna on mahdollisuus kehittää itseään lähes kaikissa opiskelijakuntatoiminnan osa-alueissa. Watereilla oppii muun muassa vaikuttamista, johtamista ja viestintää. Kaikille löytyy varmasti jotain hyödyllistä niin lukioelämään kuin sen ulkopuolellekkin.

Eikä siinä vielä kaikki! Jos ilmoittaudut viimeistään sunnuntaina 24.2., saat huikean Early Bird -alennuksen tapahtuman hintaan, joka on liiton jäsenille 45€ (norm. 50€), ja muille 70€ (norm. 75€). Eli jos et ole vielä hankkinut opiskelijakorttia, nyt olisi täydellinen aika tehdä se (se maksaa itsensä käytännössä heti takaisin). Ja jos tykkäät nukkua sillan alla, waterit ilman majoitusta 24.2. mennessä ovat vain 10€ (norm. 15€).
.
Käykää ilmottautumassa, ja muistakaa ottaa frendit messiin!
.
(Linkit löytyy myös biosta!)
Rovaniemi 6.-7.4.
bit.ly/waterrovaniemi
Facebook-tapahtuma:
bit.ly/rovaniemifb
Hämeenlinna 13.-14.4.
bit.ly/waterhämeenlinna
Facebook-tapahtuma:
bit.ly/hämeenlinnafb

Suurenmoinen jäsenhankinta- ja opiskelijakuntakoulutus on nyt taputeltu!😁 Kiitos kaikille paikalle tulleille ja erityisesti jäsenhankinta- ja opk-vastaaville hyvistä seteistä. Nyt on valmistauduttu kevään roadshow-kiertueelle ja vastuulukioiden tapaamisille.

Roadshowlla käydään helmi-maaliskuussa noin 20 lukiossa pitämässä pikaliittymispisteitä ja tietenkin hankkimassa jäseniä liitolle.