Stadin Lukiolaiset

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri eli Stadin lukiolaiset on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Stadin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2017 hallituksen löydät täältä.

 

 

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri eli Stadin lukiolaiset on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Stadin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2017 hallituksen löydät täältä.

 

 

Ajankohtaista Show all posts >

Lahjakkuus ei katso ikää: Lukiolaiset mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun!

Mozart sävelsi ensimmäisen sinfoniansa kahdeksanvuotiaana. Bill Gates perusti Microsoftin 18-vuotiaana. Jean D’Arc inspiroitui ollessaan kolmetoista ja johti Ranskan voittoisaan sotaan viisi vuotta myöhemmin. Näitä suuria saavutuksia ei yhdistä vain ja ainoastaan suurenmoisten ihmisten nuori ikä, vaan pikemminkin heidän lahjakkuutensa.

04/09/2015

Lue lisää >

Avaa lisää ...

Tapahtumat Show all posts >

Avaa lisää ...

KUTSU STADIN LUKIOLAISTEN PIIRIKOKOUKSEEN 2017

Tervetuloa Stadin lukiolaisten piirikokoukseen! Luvassa mielenkiintoiset vaalit ja mahdollisuus vaikuttaa Stadin lukiolaisten seuraavan vuoden toimintaan. Bonuksena uudet kaverit ja yhteisöllinen tunnelma. Täältä löydät virallisen kokouskutsun, jossa tarvittavat tiedot. Nähdään! 

28/10/2017

Lue lisää >

Kutsu Stadin lukiolaisten piirikokoukseen 2016

Kokouskutsu SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITTO RY:N HELSINGIN PIIRI RY:N VARSINAINEN PIIRIKOKOUS Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) Helsingin piirin (HEP) varsinainen piirikokous järjestetään 26.11.2016 Helsingin Itä-Pakilassa, Allianssi-talon Allianssi-salissa (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki). Tila on esteetön. Kokous alkaa klo 13.00.

08/11/2016

Lue lisää >

Lähde mukaan

Olitpa kiinnostunut sitten lukioelämästä snappaamisestä, opiskelijakuntien kouluttamisesta tai seminaarien järjestämisestä, meiltä löytyy sulle varmasti mielenkiintoista tekemistä! Ole yhteydessä tiimin vastuuhenkilöön, jonka yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta, ja pääset tekemään toimintaa stadilaisille lukiolaisille.

Seuraa meitä somessa, niin saat tietoa tulevista tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Opiskelijakunnille

Opiskelijakunnille tarjoamme monipuolista räätälöityä toimintaa. Olipa opiskelijakuntasi sitten pieni tai suuri, hyvin toimiva tai vaikeuksia kohdannut, meiltä saat apua ja tukea myös opiskelijakuntatoimintaan. Neljästi vuodessa järjestettävien Water-opiskelijakuntafestivaalien lisäksi, järjestämme paikallisella tasolla ilmaisia Jano- ja Tutorkoulutuksia kouluilla sekä opiskelijakuntien Get Together-tapahtumia.
Ongelmatilanteissa otathan rohkeasti yhteyttä oman lukiosi lukiokummiin, piirin puheenjohtajaan tai opiskelijakuntavastaavaan. Kaikkien yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Uusi vuosi, uusi hallitus!

Helsingin lukiolaisten uusi ja uljas piirihallitus kävi viikko sitten Pälkäneellä järjestäytymiskokouksessa, jossa uudet vastuualueet jaettiin ja tulevaa vuotta suunniteltiin.

Seuraavaksi nähdään lukiolaisten talvipäivillä 18.-20.1. Tikkurilassa, jossa päästään kouluttautumaan vielä lisää piiritoiminnan ja vastuualueiden saralla! ☀

On aika laittaa survival-mode päälle, terävöittää tähtäinsilmät ja maastoutua pimeyteen 💥🔫 Helsingin lukiolaiset valloittavat Salmisaaren Megazonen maanantaina 10.12. klo 18.45 alkaen. 6€ tapahtumamaksulla pääsee vain meille varattuun 60 min peliin sekä saa pienen eväspaketin. Paikkoja peliin on vain 36, joten muistakaa ilmoittautua! ERIKOISDIILI: Jos tuot mukanasi kaverin, joka ei ole ollut Helsingin lukiolaisten / Suomen Lukiolaisten Liiton tapahtumilla, saat tapahtuman hintaan 4 €. Kaikki keräämään siis omaa taistelukompaniaa!
Peli on liikunnallinen, joten kannattaa pukeutua vaatteisiin, joissa on mukava liikkua eikä tule liian kuuma. Myös oma vesipullo ja hyvät kengät on hyvä olla mukana. Ilmon löytää bit.ly/räiskimään tai bion linkistä.

24.11. pamahtaa käyntiin Helsingin lukiolaisten piirikokous Hotelli Lilla Robertsin tiloissa (Pieni Roobertin katu 1-3). Kokouksessa käsiteltävänä on tarvittavien asiakirjojen lisäksi uuden piirihallituksen ja piirin puheenjohtajiston valinta vuodelle 2019! Äänestämisen lisäksi kokouksessa voi tietenkin asettua itse ehdolle. 
Äänioikeus kokouksessa on kaikilla Helsingin lukiossa opiskelevilla Suomen lukiolaisten liiton jäsenillä.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy Stadin Lukiolaisten fb-tapahtumasta, osoitteesta bit.ly/HEPpiko

2kk sitten lähdimme harrastuskurssilaisten kanssa kohti tuntematonta. Nyt, kahdeksaa viikkoa ja kahdeksaa lajikokeilua myöhemmin muuta ei voi sanoa kuin että hauskaa oli! Kiitos koko

Liittokokous on ohi ja siitä vielä kerran kiitokset  Helsingin delegaatiolle ja koko liittokokoukselle. Tällä kertaa mukaan tarttui mahtavan kokemuksen lisäksi myös eräs kaulimeksikin kutsuttu parhaan piirin palkinto! 
Jos jäi ikävä fiilistä niin piirikokous on tulossa 24.11., lisätietoa löytyy facebookista

Tänään kokoonnuttiin PJ-kahveille Helsingin lukioiden opiskelijakuntatoimijoiden kanssa kuuntelemaan Oliviaa johtamisen koukeroista, pohtimaan yritysyhteistyön mahdollisuuksia, saamaan vertaistukea ja tietysti herkuttelemaan! Kiitos myös niille, jotka eivät näy kuvassa, oli mahtava ilta. Nähdään taas seuraavalla tapahtumalla! <3

Ps. Slaidaa dm:iin jos diat hittas T. Luhtala

Hei sinä uusi tai vanha hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sellaiseksi halajava tai ihan vaan johtamisesta kiinnostunut lukiolainen!

Tahdotko kehittää johtamistaitojasi? Kiinnostaako verkostoitua muiden hallitusten puheenjohtajien kanssa? Haluatko tietää, miten voitte tehdä tehokkaampaa varainhankintaa?
Tule Helsingin lukiolaisten Puheenjohtajakahveille torstaina 1.11. klo 17.30–> Kettutien nuorisotalolle!🔥🔥

Väsyttää. On vaikea nousta sängystä, tekemättömät tehtävät painavat päälle ja kohta ulkona on taas pimeää sekä kouluun mentäessä että sieltä tultaessa. Energiaa riittää vain valittuihin asioihin. Yhdeksi niistä kannattaakin valikoida ensi viikolla järjestettävä Helsingin lukiolaisten edunvalvontaseminaari, jossa pureudumme uupumukseen ja sen aiheuttamiin ongelmiin yhdessä mm. koulupsykologin, lukiolaisen sekä kansanedustaja Tuula Haataisen (SDP) kanssa. Nuoret ovat uupuneempia kuin koskaan, ja juuri se tekeekin uupumuksen yhdeksi tämän hetken ajankohtaisimmista aiheista ja tärkeimmistä kehityskohdista. Tervetuloa yhdessä keskustelemaan ja kuuntelemaan tärkeää asiaa nuorten jaksamisesta Helsingin luonnontiedelukiolle (Mäkelänlatu 84, 00610 Helsinki) keskiviikkona 10.10. klo 13:45.

Mikäli et ole Wilman kautta vielä päässyt täyttämään kyselyä uupumuksesta, voit sen tehdä osoitteessa bit.ly/uupumus2018

LIITTOKOKOUS on taas TÄÄLLÄ. Eli Suomen lukiolaisten liiton hienoin ja suurin tapahtuma kaikista.

Kokouksessa äänestetään koko liittoon vaikuttavista asioista kuten toimintaa ohjaavista asiakirjoista. Liittokokouksessa myös äänestetään tulevan vuoden puheenjohtajisto sekä liittohallitus eli tää on just se paikka missä pääset vaikuttamaan.

Kokous järjestetään  9.-11.11. Seinäjoella ja sinne pääset mukaan ilmottautumalla bit.ly/hepliko

Mikäli ilmoittautuessa tulee kysyttävää, voi Olivialle laittaa viestiä suoraan 0445991605.

Oletko vailla harrastusta tai onko mielessäsi joskus liikkunut pohdinta ’tuota olisi siisti kokeilla’ mutta kokeilun esteeksi on tullut esim. pelko huonommuudesta, kaverinpuute tai alkeiskurssien vähyys?

On tai ei, meillä olisi sulle tarjolla aivan mahtava tsäänssi päästä testaamaan uusia lajeja & harrastuspaikkoja‼

Nimelliseen 30 euron kurssimaksuun, kahteen kuukauteen ja kahdeksaan keskiviikkoon sisältyy kahdeksan (8) erilaista harrastusta ilmajoogasta thaiboxingiin, sekä toivottavasti joukko selätettyjä pelkoja, ylitettyjä esteitä ja poistettuja ennakkoluuloja 💪☀ Kurssi tarjoaa varmasti niin yhteisiä mokia, uusia kavereita, sitä hyvää hikeä kuin myöskin 2kk:n harrastuksen ja jostain lajista ehkä jopa loppuelämän intohimon 🥊💍(?) .

Linkki ilmoittautumiseen & lisätietoja löytyy bion linktreestä tai osoitteesta bit.ly/stadiharrastus

Ole nopea sillä kurssipaikat täytetään nopeusjärjestyksessä🔥

Sulosanomaa kuiskutellaan jo ympäri helsinkiä ja *kyllä*, 10. HUMPPA-risteily ei ole pelkkä juoru vaan totisinta totta ja vielä kovempi kuin koskaan (noh, niin totista kuin risteily voi olla, mutta totta kuitenkin!) Hilpeä seurue seilaa itämerellä 23.-25.10. ja halutaan just sut joko yksin tai frendeinesi matkaan mukaan vallottamaan autokannen alapuolisia hyttejä ja tanssilattiaa ✨🎉 Tapahtuma on järkätty yhteistyössä @uudenmaanlukiolaiset kanssa ja ilmolinkki löytyy biosta tai @ bit.ly/humppa10

Jos jotain,niin tätä et halua missata 😉

Moikka‼️ On tullut se aika vuodesta, kun 200 lukiolaista lähtee opiskelijakuntafestivaaleille Tampereelle tai Lappeenrantaan! 🤩 // Watereissa parasta on monipuolisuus; workshoppeja on tarjolla lähes kaikista opiskelijakuntatoiminnan osa-alueista oman itsensä kehittämiseen. Jokaiselle löytyy varmasti jotakin, ja vaikka kyseessä ovatkin opiskelijakuntafestivaalit, kaikesta saa jotakin irti myös omaan elämään! 🌞 Tulit sitten oppimaan taloudenhoidosta, tapahtumien järjestämisestä tai stressin hallinnasta, Waterit on the place to be. 🤯

Varmista siis sun paikka nyt ja ilmottaudu syksyn watereille 🤗 Linkki ilmottautumiseen löytyy biosta.

Oli ihana nähdä lauantaina uusia kasvoja, chillailla, pelailla hyviä pelejä ja nauttia herkuista💖

Swaippaa oikealle niin näät uusien iltamme huippumallit poseeraamassa hehkeinä loppusyksyn/alkutalven mainoskuvia varten. Mitäköhän sieltä on tulossa😉🤧

Is it a bird? Is it a plane? Is it Stadin lukiolaiset? 
Haluaisitko mukaan meidän toimintaan, mutta et oikein tiedä, mitä se on? Hämmentääkö lukiolaisuus tai järjestötoiminta? Vai haluaisitko viettää rentoa päivää kanssamme ja tutustua meihin lisää? Jos vastasit yhteenkään kyllä, tämä on onnen päiväsi.
UUSIEN ILTA sinulle, joka olet kiinnostunut Stadin lukiolaisten toiminnasta, ja haluaisit oppia siitä lisää, hengata kanssamme ja tutustua meihin. Siis 25.8. kello 13:00 Laajasalon nuorisotalolla, kevyttä tarjoilua luvassa. Lämpimästi tervetuloa!