Helsingin Lukiolaiset

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Helsingin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2019 hallituksen löydät täältä.

 

 

Meistä

Suomen Lukiolaisten Liiton Helsingin piiri on helsinkiläisten lukiolaisten paikallinen edunvalvonta-, palvelu- ja harrastejärjestö. Helsingin lukiolaiset tapaavat päättäjiä, hankkivat etuja opiskelijoille ja järjestävät kaikenlaisia tapahtumia, joihin sinäkin voit tulla mukaan!

Järjestämme erilaisia tapahtumia kaikenlaisille lukiolaisille muutaman kerran kuukaudessa ja käymme kaikissa Helsingin lukioissa joka syksy. Nähdään tapahtumilla ja myös sunkin koulussa!

Piirihallitus

Stadin lukiolaisia johtaa piirihallitus, joka valitaan aina vuoden lopussa. Vuoden 2019 hallituksen löydät täältä.

 

 

Ajankohtaista Show all posts >

Lahjakkuus ei katso ikää: Lukiolaiset mukaan 4UNI-ratkaisukilpailuun!

Mozart sävelsi ensimmäisen sinfoniansa kahdeksanvuotiaana. Bill Gates perusti Microsoftin 18-vuotiaana. Jean D’Arc inspiroitui ollessaan kolmetoista ja johti Ranskan voittoisaan sotaan viisi vuotta myöhemmin. Näitä suuria saavutuksia ei yhdistä vain ja ainoastaan suurenmoisten ihmisten nuori ikä, vaan pikemminkin heidän lahjakkuutensa.

04/09/2015

Lue lisää >

Avaa lisää ...

Tapahtumat Show all posts >

Avaa lisää ...

KUTSU STADIN LUKIOLAISTEN PIIRIKOKOUKSEEN 2017

Tervetuloa Stadin lukiolaisten piirikokoukseen! Luvassa mielenkiintoiset vaalit ja mahdollisuus vaikuttaa Stadin lukiolaisten seuraavan vuoden toimintaan. Bonuksena uudet kaverit ja yhteisöllinen tunnelma. Täältä löydät virallisen kokouskutsun, jossa tarvittavat tiedot. Nähdään! 

28/10/2017

Lue lisää >

Kutsu Stadin lukiolaisten piirikokoukseen 2016

Kokouskutsu SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITTO RY:N HELSINGIN PIIRI RY:N VARSINAINEN PIIRIKOKOUS Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) Helsingin piirin (HEP) varsinainen piirikokous järjestetään 26.11.2016 Helsingin Itä-Pakilassa, Allianssi-talon Allianssi-salissa (Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki). Tila on esteetön. Kokous alkaa klo 13.00.

08/11/2016

Lue lisää >

Lähde mukaan

Olitpa kiinnostunut sitten lukioelämästä snappaamisestä, opiskelijakuntien kouluttamisesta tai seminaarien järjestämisestä, meiltä löytyy sulle varmasti mielenkiintoista tekemistä! Ole yhteydessä tiimin vastuuhenkilöön, jonka yhteystiedot löydät yhteystiedot -sivulta, ja pääset tekemään toimintaa stadilaisille lukiolaisille.

Seuraa meitä somessa, niin saat tietoa tulevista tapahtumista. Tervetuloa mukaan!

Opiskelijakunnille

Opiskelijakunnille tarjoamme monipuolista räätälöityä toimintaa. Olipa opiskelijakuntasi sitten pieni tai suuri, hyvin toimiva tai vaikeuksia kohdannut, meiltä saat apua ja tukea myös opiskelijakuntatoimintaan. Neljästi vuodessa järjestettävien Water-opiskelijakuntafestivaalien lisäksi, järjestämme paikallisella tasolla ilmaisia Jano- ja Tutorkoulutuksia kouluilla sekä opiskelijakuntien Get Together-tapahtumia.
Ongelmatilanteissa otathan rohkeasti yhteyttä oman lukiosi lukiokummiin, piirin puheenjohtajaan tai opiskelijakuntavastaavaan. Kaikkien yhteystiedot löydät Yhteystiedot-sivulta.

Kevätpäivät takana 🧡

Kuluneen kolmen päivän aikana me ollaan kouluttauduttu ja pohdittu Lukiolaisten Liiton ja Helsingin piirin tulevaisuutta, jonka lisäksi mukaan on mahtunut myös legendaarinen potkupallo-ottelu, lipunryöstöä, Euroviisuvalvojaiset, saunomista ja rentoa hengausta aina aikataulutetun ohjelman puitteissa 🌞✨ Tää oli myös SLL:n ensimmäinen tapahtuma, jonka hiilipäästöt kompensoitiin kokonaan!

Helsingin lukiolaiset kiittää 🥂 #lukiolaiset #kevätpäivätsll

10 prosenttia. Se kuvaa suomalaisten nuorten äänestysprosenttia EU-vaaleissa, samaan aikaan kun Ruotsissa 66 prosenttia nuorista äänestää. Aikuisten oikeesti: eikö me parempaan pystytä?

Nyt on kyseessä maailma, jossa me eletään vielä vuosikymmeniä. Siksi me kysyttiin eduskuntapuolueiden nuorilta ehdokkailta, miksi EU-vaalit on nuorille äärimmäisen tärkeät ja miksi nuorten tulisi äänestää juuri heidän puoluettaan. Ennakkoäänestys on käynnissä tiistaihin asti ja virallinen vaalipäivä on sunnuntaina. Äänestä.

Kiitos ❤
@nakkalajarvi @demarinuoret 
@asserikinnunen @psnuoret 
@tikkanentuomas @kokoomusnuoret 
@suvimmm @keskustanuoret 
@biccaolin @vihreatnuoret 
@ajakmajok @vasemmistonuoret 
@stinawahlstenofficial @svenskungdom_rkpnuoret 
@miikkaleskinen @kdnuoret

#lukiolaiset #eurovaalit #eurovaalit2019

Me oltiin eilen mukana, kun 250 lukiolaista kerääntyi päättäjien kanssa yhteen löytämään ratkaisuja yhteiskuntamme suuriin kysymyksiin – koulutukseen, työelämään ja ilmastonmuutokseen.

Me oltiin mukana kertomassa vastavalituille kansanedustajille, miltä meidän tulevaisuus näyttää. Ja pian me nähdään, näkyykö kyseinen tulevaisuuskuva seuraavassa hallitusohjelmassa, vai lakaistaanko meidän toiveet äänettömästi maton alle.

Meidän ääntä on kuitenkin vaikea vaimentaa, sillä me tiedetään, mitä me halutaan. Meillä on visio maasta, jossa koulutus, hyvinvointi ja kestävä kehitys ovat kaiken päätöksenteon keskiössä. Puheet ilmaston puolesta muutetaan konkretiaksi, toisen asteen opinnot tulevat maksuttomuuden myötä mahdollisiksi jokaiselle ja nuorten mielenterveyspalvelujen resursseja lisätään. @rinne_antti: nämä epäkohdat on ratkaistava nyt, tulevissa hallitusneuvotteluissa.

#lukiolaiset

Lukiolainen! Jos et oo ennen ollut Helsingin lukiolaisten toiminnassa mukana, niin nyt on loistava mahis lähtee mukaan 🌞✨ Ensi torstaina järjestetään OPK-piknik, ja luvassa on rentoa illanviettoa kivassa porukassa. Piknikin kruunaa rento ohjelma ja loistava safka, joten mukaantulo ehottomasti kannattaa! ⚡

Ilmolinkki löytyy biosta ja osoitteesta bit.ly/opkpiknik 🥰 Nähään siis torstaina kello 17.30 eteenpäin tähtärin huipulla. Nyt on paras aika tutustua muihin lukiolaisiin ja Lukiolaisten Liittoon 💗💖

Lukiolaiset haluaa taata elinkelpoisen maapallon myös tuleville sukupolville 🌿🌸 sen takia me osallistuttiin viime viikolla Compensate-säätiön avaustilaisuuteen.

Compensate on voittoa tavoittelematon säätiö, jonka tavoitteena on muuttaa asenteita ja torjua ilmastonmuutosta tarjoamalla ihmisille keinon elää hiilineutraalia elämää. Niin kauan kun me synnytetään päästöjä, pitäisi meidän myös siivota jälkemme.

Osoitteessa compensate.com sä voit itse laskea sun henkilökohtaisen hiilijalanjälken ja halutessasi kompensoida aiheuttamasi päästöt. Ehkä tää vois olla myös sun tapa ruveta hiilineutraaliksi!

SLL:n kevätpäivilläkin on muuten hiilikompensaatio! Aloitetaan hiilineutraali elämä yhdessä nyt 🙌🏼❤ #WeCompensate #Compensate

Kiinnostaako tavata uusia ihmisiä? Haluutko päästä seuraamaan euroviisuja ja pelaamaan futista hyvässä seurassa? Tarvitsetko koulutusta myynnistä ja markkinoinnista? Viestinnästä tai edunvalvonnasta? 🥳🕺 Lähde meijän kanssa Lukiolaisten kevätpäiville Lapualle ja pääset viettämään kevään parhaan viikonlopun upeassa seurassa!

Kaikki tämä kustantaa sulle 72 euroa. Hintaan kuuluu koko viikonlopun ruokailut, loistava ohjelma, majoitus sekä bussikuljetus Seinäjoelta tapahtumalle ja takaisin! Kustannuksiin on lisätty myös 2 euron hiilikompensaatio per henkilö, mikä tekee kevätpäivistä Lukiolaisten ensimmäisen hiilikompensoidun tapahtuman. 🌲💐 Mikäli koet kustannuksien oleva ongelma, voit hakea mahdollista tukea osoitteessa bit.ly/kepähep, jotta osallistumisesi ei jää riippumaan tästä!

Toivottavasti lähdet meidän kanssa Lapualle, tää on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan lukiolaisten toimintaan! Linkki ilmottautumiseen löytyy biosta. Loistavaa vappua, nähdään toukokuussa! 🥰

Lukiolaisista joka kolmas kokee hukkuvansa koulutyöhön monena päivänä viikossa. Vielä useampi on ollut huolissaan omasta mielialastaan vuoden sisään. Joka neljäs kärsii myös jostain mielenterveyden häiriöstä ja ne on meidän tavallisimpia terveysongelmia.

Tänään on #opiskelijoidenmielenterveyspäivä ✨ Kesälomaan ei oo enää pitkä aika ja on tosi tärkeetä, että jokainen priorisoi oman hyvinvoinnin ja jaksamisen, kun #ruuhkakevät painaa päälle. Kurkkaathan tänään myöhemmin storyn puolelle, mikäli vinkit hyvinvoinnin edesauttamiseen ja uupumuksen ehkäisemiseen kiinnostaa 🍃🌸

Hei sä, tuu meidän mukaan Lapualle! 🌺✨ Lukiolaisten Kevätpäivät tarjoaa uusia eväitä itsensä kehittämisen parissa, joka avaa ovet mm. viestintään, myyntiin ja vaikuttamiseen. Tapahtuma on kolmipäiväinen ja workshoppien lisäksi mukaan mahtuu myös ryhmäytymistä, Euroviisuvalvojaiset sekä tietty perinteikäs futisottelu!

Kevätpäiviä vietetään 17.-19. toukokuuta ja lysti kustantaa yhteensä 72 euroa 🙌🏼 Hinta sisältää majoituksen, kaikki ruokailut, ohjelmat, kuljetuksen Seinäjoelta tapahtumapaikalle ja takaisin sekä hiilidioksidipäästöjen kompensointia. Jos et oo ennen ollut Lukiolaisten tapahtumilla, niin tää on loistava startti! Linkki ilmoittautumiseen ja lisätietoihin löytyy biosta 🥳⚡ #lukiolaiset #kevätpäivät2019

Hämeenlinnan Water-opiskelijakuntafestarit takana 🤩✨ tästä on hyvä lähteä kehittämään opiskelijakuntia, piirejä ja omaa toimintaa niin, että lukiolaisten ääni kuuluu ens vaalikaudella kovempana kuin koskaan 🙌🏼 iso kiitos kaikille, tää jengi on kultaa!

#lukiolaiset #sllwater

Käykää hakemassa komerosta banderollit, kyltit ja megafonit, sillä huomenna marssitaan taas! Nuorten Ilmastomarssi -Episode II starttaa Senaatintorilta lauantaina 6.4. klo. 14:00!

Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea mitä rakastamme, kaikkea mikä on meille korvaamatonta: lastemme tulevaisuutta, arvokasta luontoamme, vuodenaikoja ja hyvinvointipalveluita. 
Suomen ilmastopolitiikka on riittämätöntä. Ilmastotieteen viesti on selvä: meidän on kyettävä parempaan. Kauniit puheet eivät riitä. Päättäjien on pantava asiat tärkeysjärjestykseen. Seuraavan eduskunnan on aloitettava Suomen jälleenrakennus.

Yhdessä voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion. 
Aikataulun löytää facebook-tapahtumasta, johon on linkki biossa!
#lukiolaiset #korvaamaton #ilmastomarssi #nytonpakko

Nyt on lukiolaisten aika puhua 🗣 
Uupumus ja lukion suuret kustannukset maalaavat lukiolaisille harmaata kuvaa tulevaisuudesta. Suureksi kasvava hintalappu aiheuttaa ahdistusta jo valmiiksi stressaantuneille nuorille. Helsingin lukiolaiset ovat huolissaan lukion kustannuksista sekä kasvaneista mielenterveyspalveluiden jonoista ja näin eduskuntavaalien alla tuovat esiin myös tämän näkökulman suoraan itse lukiolaisilta. 
Kiitokset:

Iida Luhtala, Eero Roslander ja Anton Granroth
Jaakko Kemppainen, Linnea Laulainen ja Kaarna

#lukiolaiset #kehityksenkelkka #eduskuntavaalit2019

Uupuuko opiskelijakunnaltanne mokkamasteri tai lautapelejä? Menkää lukionne opiskelijakunnan kanssa äänestämään, niin voitte voittaa 150€ lahjakortin Verkkokauppa.com:iin!
.
*Ennakkoäänestys 3.-9.4.*
.
Päättäkää hetki jolloin menette lukionne opiskelijoiden kanssa yhdessä ennakkoäänestämään ja tiedottakaa siitä. Kun menette äänestämään, ottakaa yhteiskuva porukastanne! Vain yksi lukio Suomen Lukiolaisten Helsingin Piiristä voittaa! Piirijärjestö valitsee voittajaksi huhtikuun lopussa reippaimman lukion - siis lukion opiskelijamäärä suhteutetaan porukan kokoon! Kuvassa saa olla lukiolaisia, jotka eivät ole vielä äänestysikäisiä :)
.
Postatkaa kuva instagramiin häsäreillä #varaslähtö ja #lukiolaiset 11.4. mennessä, niin olette mukana kilpailussa! #vaalit2019

Se on kuulkaas merkkipäivä.
Nimittäin KOLME VIIKKOA H-hetkeen, eduskuntavaaleihin.

Kuluneena keväänä #lukiolaiset ovat kiertäneet ympäri Suomen turuja ja toreja tapaamassa eduskuntavaaliehdokkaita kertoakseen @lukiolaiset vaaliteemoista:

1. #maksuton2aste
2. ei leikata koulutuksen laadusta
3. kestävä kehitys
4. mielenterveyspalvelut

Tässä näkyy osa Helsinkiläisistä ehdokkaista jotka ovat jo tulleet turuilla ja toreilla & käytävillä vastaan.

Jos sua kiinnostaisi tulla joku päivä mukaan vaalitorille tapaamaan ehdokkaita tai olet itse ehdokas jota kiinnostaa lukiolaisten hyvinvointi, niin slaidaile meiän DM:iin!

Instagram ei valitettavasti anna tägätä enempää kuin 18 ihmistä kerralla, jonka vuoksi lista kaikista ehdokkaista on vielä alla!

Kuva 1
211 Matias Pajula @matiaspajula kok.
45 Ozan Yanar @yanarozan vihr.
169 Aleksi Sarasmaa @aleksisarasmaa Kd.
12 Ajak Majok @ajakmajok Vas.
Kuva 2
39 Amanda Pasanen @pasanenamanda Vihr.
28 Atte Harjanne @attehoo Vihr.
37 Maria Ohisalo @mariaohisalo Vihr.
43 Johanna Sydänmaa @johannasydanmaa Vihr.
33 Emma Kari @emmakkari Vihr.
Kuva 3
218 Daniel Sazonov @dansazo Kok.
201 Lotta Backlund @lottabacklund Kok.
206 Terhi Koulumies @koulumies Kok.
222 Ben Zyskowicz Kok.
Kuva 4
226 Kimmo Tiilikainen @tiilikaisenkimmo Kesk.
158 Miikka Korpiranta Kd.
179 Eva Biaudet @evabiaudet Rkp.
178 Tiina Ahva @tiinaahva Sin. (Uusimaa)
Kuva 5
340 Chau Nguyen @vaschau Vas. (Uusimaa)
226 Elisa Gebhard @elisagebhard Sdp.
17 Irja Remekselä Vas.
231 Hanna Huumonen @huumis Sdp.
Kuva 6
202 Juha Hakola @juha_hakola Kok.
25 Outi Alanko-Kahiluoto @outialanko Vihr.
204 Atte Kaleva @attekaleva Kok.
42 Sameli Sivonen @samelis Vihr.
Kuva 7
4 Paavo Arhinmäki @paavoarhinmaki Vas.
67 Petrus Pennanen @petruspennanen Pir.
14 Silvia Modig @silviamodig Vas.
112 Pia Brandt @piabrandt_4 Fem. (Ka.-Suomi)
63 Emilia Taskinen @fememilia Fem.

#KehityksenKelkka #Vaalit2019

🌊 13.-15.5. PÄRÄHTÄÄ kun Helsingin ja @uudenmaanlukiolaiset suuntaavat kokan Itämeren halki kohti keväistä Tukholmaa 🛳 Ilmottaudu mukaan osoitteessa bit.ly/humppailmo (linkki myös biossa!) ja lähde meidän kanssa vuoden ultimaattisesti kultturelleimmalle tapahtumalle. 🌞 🙅🏻‍♀️ Älä siis jää rannalle ruikuttamaan, me halutaan SUT ja KAIKKI sun kaverit mukaan vallottamaan Silja Linen tanssilattiaa ja Tukholman aurinkoisia katuja! 💃🏻 Nähdään Humpalla! ❤️ #humppaXI #lukiolaiset