Pohjois-Suomen Lukiolaiset

Meistä

Pohjois-Suomen Lukiolaiset eli Pohjois-Suomen Piiri (PSP) on yksi Suomen Lukiolaisten Liiton yhdestätoista piirijärjestöstä. Piiri huolehtii lukiolaisten edunvalvonnasta ja Lukiolaisten Liiton toiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sauniltoja, opiskelijakuntien hallitusten tapaamisia, koulukäyntejä alueen lukioihin, neuvotteluja päättäjien kanssa ja lukiolaisbileitä! Mukaan toimintaan voit lähteä tulemalla piirihallituksen kokouksiin sekä piirin ja liiton tapahtumille!

Avaa lisää …

Piirihallitus

Pohjois-Suomen piirihallitus valitaan joka vuoden lopussa. Tämän vuoden piirihallituksen tiedot löydät täältä.

Ajankohtaista Show all posts >

Pohjois-Suomen lukiolaiset: Lukioiden opiskelijaterveydenhuollon määrää ja laatua on parannettava merkittävästi

  Vuoden 2017 kouluterveyskyselyn mukaan 17% tytöistä ja 8% pojista kärsii lukio-opintojen aiheuttamasta koulu-uupumuksesta. Opiskelijoiden kokemat paineet opinnoissa menestymisestä ovat olleet kasvussa jo kauan, ja odotettavissa on, että trendi jatkuu mikäli kouluterveydenhuoltoon ja opiskelijoiden jaksamiseen ei aleta kiinnittämään enemmän huomiota.

26/11/2017

Lue lisää >

Avaa lisää ...

Tapahtumat Show all posts >

Kutsu Suomen Lukiolaisten Liitto ry:n Pohjois-Suomen piiri ry:n varsinaiseen piirikokoukseen 17.11.2018

KOKOUSKUTSU SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITTO RY:N POHJOIS-SUOMEN PIIRI RY:N VARSINAINEN PIIRIKOKOUS Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) Pohjois-Suomen piirin (PSP) varsinainen piirikokous järjestetään 17.11.2018 Oulussa, Technopoliksen Reykjavik-tilassa (Sepänkatu 20, 90100 Oulu). Tila on esteetön. Kokous nuijitaan alkavaksi klo 10:30, mutta paikalle saa ja kannattaa tulla klo 10:00 eteenpäin.

30/10/2018

Lue lisää >

Avaa lisää ...

Kutsu Pohjois-Suomen lukiolaisten piirikokoukseen 2016 Ouluun

Kokouskutsu SUOMEN LUKIOLAISTEN LIITTO RY:N POHJOIS-SUOMEN PIIRI RY:N VARSINAINEN PIIRIKOKOUS Suomen Lukiolaisten Liiton (SLL) Pohjois-Suomen piirin (PSP) varsinainen piirikokous järjestetään 19.11.2016 Oulussa. Kokoustilat sijaitsevat Kulttuuritalo Valveella Oulussa, osoitteena Hallituskatu 2. Kokoustiloihin sisäänkäynti Ojakadun puolelta, pääsisäänkäynnistä katsottuna vasemmasta ovesta. Kokous alkaa kello 18.00.

04/11/2016

Lue lisää >

Lähde mukaan

Tältä sivulta löydät Pohjois-Suomen Lukiolaisten perinteikkäitä ja vähemmän perinteikkäitä tapahtumia! Lue lisää ja lähde messiin! Aktiiviviikonloput sitouttavat toimijoita koulutuksen ja virkistäytytymisen muodossa.

Tapahtumia:

  • Pikkuhanukka: Perinteisen pikkujoulun sijaan vietämme tammikuun alun kunniaksi Pikkuhanukkaa. Onhan tammikuussa vähän kyseenalaista viettää pikkujouluja. Hanukka on juutalainen ilon ja valon juhla, joka sijoittuu vuosittain marras-tammikuulle. Uskonnollisesti sitoutumattomana Pohjois-Suomen Lukiolaisten Pikkuhanukka ei kuitenkaan ole uskonnollinen juhla. Iloa (ja valoa) toki riittää. Pikkuhanukalla uudet ja vanhat toimijat kohtaavat. Se on siis loistava tilaisuus lähteä mukaan toimintaan! Tapahtuma on pääasiassa rentoa yhdessäoloa ja tutustumista, mutta perinteet ja pienimuotoinen aktiivikoulutus (ja -koukutus) kuuluu sen luonteeseen. Lämpimästi tervetuloa!
  • Hääpäivä: Julistan teidät nyt aviopariksi! Nämä sanat lausuttiin jo muinoin vuonna 2011 Pohjois-Suomen ja Lapin piirien häissä, mutta juhlat eivät ole vielä ohi – päinvastoin! Täten toivotamme Sinut lämpimästi tervetulleeksi osallistumaan piiriemme yhteiselle kuherrusviikonlopulle, joka kantaa nimeä Hääpäivä! Viikonloppu tarjoaa oivan tilaisuuden päästä tutustumaan Suomen Lukiolaisten Liiton ja sen piirijärjestöjen toimintaan loistavassa seurassa mökkeilyn, saunomisen ja kevyen kouluttautumisen merkeissä. Osallistujat ovat kaikenikäisiä lukiolaisia eri puolilta pohjoista Suomea, joten mahtava meno on varmasti taattu! Olit siis jo vanha aktiivi tai uusi tuttavuus, tervetuloa viikonlopun viettoon loppuvuoden parhaalle tapahtumalle!
  • Sanahirviö: Piirien välinen aktiiviviikonloppu ja liittokokouskoulutus eli ytimekkäämmin Sanahirviö on Pohjois-Suomen, Järvi-Suomen ja Lapin Lukiolaisten perinteikäs yhteistapahtuma. Tänä vuonna Sanahirviö järjestetään loka-marraskuun vaihteessa Levillä. Sanahirviöllä kouluttaudutaan liittokokousta varten, mutta tapahtuman pääpaino on rennossa yhdessäolossa ja uusiin ihmisiin tutustumisessa!
  • Piirikokous

Opiskelijakunnille

Piirihallitus auttaa opiskelijakuntia niin edunvalvonnallisissa tehtävissä kuin tapahtumien järjestämisessäkin. Sekä liitto että piiri järjestävät erilaisia tapahtumia, joissa pääsee kehittämään omia taitojaan opiskelijakuntatoiminnassa, luomaan uusia ideoita ja pitämään hauskaa. Piirin opiskelijakunnille suunnatut tapahtumat löytät näiltä sivuilta tai seuraamalla Pohjois-Suomen lukiolaisia sosiaalisessa mediassa.