Itä-Suomen Lukiolaiset

Meistä

Itä-Suomen piiri eli tuttavallisemmin ISP huolehtii alueensa lukiolaisten eduista ja pyrkii jatkuvasti pysymään ajan hermolla alueemme lukioiden tilanteista. Järjestämme niin opiskelijakunta- kuin aktiivitoimintaa erilaisten mökkiviikonloppujen muodossa, vierailemme kaikilla alueen lukioilla vuosittain kertoen SLL:n toiminnasta sekä järkkäilemme opiskelijabileitä Kuopiossa ja Joensuussa. Tätä toimintaa kaikille itäsuomalaisille lukiolaisille tekevät he itse, alueemme lukiolaiset. Vuosittain toiminnasta vastaamaan valitaan piirihallitus, mutta yksin hekään eivät pärjää, hyppää siis sinäkin mukaan!
Avaa lisää …

Piirihallitus

Itä-Suomen piirihallitus valitaan joka vuoden lopussa. Tämän vuoden piirihallituksen tiedot löydät täältä.

 

PIIRIHALLITUS2016

 

Ajankohtaista Show all posts >

Tapahtumat Show all posts >

Avaa lisää ...

Lähde mukaan

Alkuun jännittää, lopuksi itkettää. Piiritoiminta vie mukanaan ja tarjoaa kaikille lukiolaisille tilaisuuden saada uusia ystäviä ympäri Suomen, koulutustilaisuuksia, hauskoja hetkiä ja vaikuttamismahdollisuuksia. Näihin kaikkiin pääsee käsiksi osallistumalla ISPin järjestämille tapahtumille, jotka ovat höystetty lupsakalla savolaisella huumorilla mutta myös tomeralla karjalaisella asenteella. Iloa ja uusia ideoita piristämään juuri sinun lukioarkeasi! Kaikille on tarjolla jotain, älä siis arastele ottaa yhteyttä oman lukiosi vastuuhenkilöön tai laittaa meille meiliä ita-suomen.lukiolaiset@lukio.fi!

Opiskelijakunnille

Etujen ja edunvalvonnan lisäksi Suomen Lukiolaisten Liitto tarjoaa opiskelijakunnille erilaisia palveluja sekä tukea ja apua. Ongelmatilanteissa voit kääntyä lukiolaisoppaan puoleen, ja lisäksi Suomen lukiolaisten liiton sivuilta löytyy rutkasti ideapaketteja esim. erilaisten tapahtumien järjestämiseen. SLL:n koulutustarjonta on laaja: Water-opiskelijakuntafestivaalit ovat valtakunnallisia koulutustapahtumia, joita järjestetään neljästi vuodessa: kahdet keväällä ja kahdet syksyllä.

Myös yksilöllisempiä koulutuksia on tarjolla. Jano-koulutus on opiskelijakunnan hallituksille suunnattu koulutus, jossa pureudutaan päivän ajan hallituksen toimintaan, sen haasteisiin ja toimivuuteen tietyssä lukiossa. Päivä räätälöidään täysin hallituksen toiveiden ja tarpeiden mukaan. Tutor-koulutus on samantyylinen koulutus kuin Jano mutta tarkoitettu lukion tutoreille. Tutor-koulutus on hyödyllinen varsinkin uusille tulokkaille lukion tutor-porukassa, eikä siitä tietenkään ole haittaa myöskään konkareille! Ja mikä parasta, Jano- ja Tutor-koulutukset ovat täysin ilmaisia ja ne järjestetään omalla koululla! Ota selvää myös piirin omista opiskelijakunnille suunnatuista tapahtumista: joka syksyinen että keväinen koulutusmökkiviikonloppu Waldo sekä niin Kuopioon, Joensuuhun kuin vaihteleville paikkakunnille rantautuvat Opiskelijakuntakahvittelut!

Alueemme 37 lukiolla on jokaisella oma yhteyshenkilö. Yhteyshenkilön tehtävänä on pitää yhteyttä vastuulukioihinsa ja olla myös linkkinä lukion opiskelijakunnan sekä piirin välillä. Tarkoituksena on luoda toimiva suhde jokaisen lukion opiskelijakunnan kanssa. Vuoden 2017 alussa on sinunkin sähköpostiisi saattanut kolahtaa lukiokummikirje, tämä on uusi tapa, jolla toivomme saavuttavamme paremman tiedottamisen alueemme lukiolaisiin! Kirje ilmestyy muutaman kerran vuodessa ja sisältää mm. tietoa toiminnastamme. Se on myös väylä teidän koulultanne etujanne puolustavaan piirijärjestöönne eli meihin, ISPiin! Alueemme lukiot ja niiden yhteyshenkilöt löydät alla olevasta kartasta.