palvelut2_cover

Usein kysyttyä

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 

Mikä on Frank App ja digitaalinen opiskelijakortti?

Digitaalinen opiskelijakortti on Frank App -mobiilisovelluksen kautta ladattava digitaalinen todistus opiskelijajärjestön jäsenyydestä. Kortin voi ladata jokainen jäsenmaksun maksanut jäsenemme. Korttia ladattaessa Suomen Lukiolaisten Liiton jäsenet valitsevat oppilaitokseksi kohdan Lukio (SLL).

Digitaalisen opiskelijakortin muodostamista varten henkilötunnuksesi tulee löytyä rekisteristämme. Voit täyttää henkilötunnuksen tietoihisi rekisteriimme tällä lomakkeella. Lokakuun alun jälkeen nettilomakkeella liittyneiltä henkilötunnus on kerätty liittymisen yhteydessä.

Olen liiton jäsen, mutta Frank Appin digitaalinen opiskelijakortti ei toimi!

Tarkista, että seuraavat asiat ovat kunnossa:

Henkilötunnuksesi löytyy jäsenrekisteristä. Suomen Lukiolaisten Liiton rekisteriin ei aikaisemmin ole kerätty henkilötunnuksia. Nyt Frank App -sovelluksen kanssa henkilötunnus on kuitenkin todettu varmimmaksi tavaksi suorittaa opiskelijavarmennus sovelluksen ja rekisterimme välillä. Voit täyttää henkilötunnuksesi rekisteriimme tällä lomakkeella. Täytäthän henkilötunnuksesi kirjaimet isoina kirjaimina.

Sinulla on käytössäsi sovelluksen viimeisin versio. Päivitysten mukana on tullut lukiolaisten osalta tärkeitä korjauksia, joiden avulla monen kortti on alkanut toimia. Tietoa tuoreimmista päivityksistä löydät Frankin omilta sivuilta.

Olet maksanut lukuvuoden 2016-2017 jäsenmaksusi. Maksun kirjautumisessa rekisteriimme kestää 1-4 arkipäivää. Digitaalinen korttisi on käytössäsi vasta kun maksu on kirjautunut rekisteriin ja tieto maksusta on siirtynyt sovellukseen.

Mikäli digitaalinen kortti ei toimi, vaikka kaikki yllä olevat asiat ovat kunnossa, ota yhteyttä jäsenpalveluumme osoitteeseen [email protected] niin selvitämme, mistä ongelma johtuu!

Paljonko jäsenyys maksaa?

Liittymismaksu on 25 tai 34 euroa. Hinta muodostuu jäsenmaksusta (20e) ja kortin tuotantokuluista (5e). Korttiin on mahdollista ottaa myös kansainvälinen ISIC-ominaisuus, joka maksaa kortin tilaamisen yhteydessä 9 euroa. SLL-ISIC-yhdistelmäkortti maksaa siis yhteensä 34 euroa. ISIC-maksu maksetaan vain kerran, eikä se vaikuta jäsenmaksun suuruuteen tulevina jäsenvuosina.

Koska lukuvuositarra saapuu?

Kaikille kesällä maksaneille on toimitettu tarrat elokuussa. Elokuun alun jälkeen maksaneille toimitusaika on 2-3 viikon kuluttua maksupäivästä. Tarra saapuu aina laskussasi lukevaan postitusosoitteeseen, mikäli et ilmoita osoitteenmuutoksesta sähköpostitse osoitteeseen [email protected]

Heti kun maksusi on kirjautunut rekisteriimme voit alkaa käyttää Frank App -sovelluksen digitaalista opiskelijakorttia. Maksun kirjautumisessa kestää 1-3 arkipäivää.

Maksoin jäsenmaksun, mutta en ole saanut tarraa.

Mikäli tarraa ei ole kuulunut toimitusajassa (2-3 viikkoa maksupäivästä), ole yhteydessä osoitteeseen [email protected] Laita viestiin koko nimesi ja osoitteesi.

Osoitteeni on muuttunut, mitä teen?

Laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] Kerro nimesi, vanha ja uusi osoitteesi, lukiosi sekä jäsennumerosi (löytyy kortista kohdasta PAS). Huomaathan että postiin tehdyt osoitteenmuutokset eivät välity liittoon.

Kadotin lukuvuositarran, mitä teen?

Lähetä opiskelijakorttisi meille postitse tai tule käymään toimistollamme. Postilähetykseen tulee liittää osoitteellasi ja postimaksulla varustettu palautuskirjekuori. Mikäli lähetyksessä ei ole palautuskirjekuorta, joudumme veloittamaan palvelusta 5 euroa. Kun kortti saapuu toimistolle, liimaamme siihen uuden tarran ja postitamme sen sinulle takaisin. Aikaa tähän kuluu postituspäivien verran.

Postitusosoite:

Suomen Lukiolaisten Liitto ry / Jäsenpalvelu
Töölönkatu 35B
00260 Helsinki

Miten jäsenyys uusitaan?

Jäsenyys uusitaan vuosittain lukuvuositarralla, ja sama kortti kelpaa koko lukion ajan. Kaikki lukio-opintojansa jatkavat jäsenet saavat kesäkuussa kotiinsa jäsenmaksulaskun, jonka suorittaneille lähetetään lukuvuositarra elokuussa.

Mistä saan jäsenmaksulaskun?

Jäsenmaksulaskut postitetaan jäsenille aina kesäkuun aikana. Mikäli laskuun ei kirjaudu maksua elokuuhun mennessä lähetetään postitse muistutuslasku. Mikäli laskuun ei kirjaudu maksua päättyy jäsenyys automaattisesti syyskuun lopussa.

Jos et jostain syystä ole saanut laskua tai olet hukannut sen, voit tilata uuden laskun osoitteesta [email protected]. Muista mainita viestissä sekä nimesi että osoitteesi!

Voiko jäsenmaksulaskun vielä maksaa?

Saman kesällä saapuneen laskun voi maksaa normaalisti koko vuoden ajan aina kesäkuun alkuun saakka. Tarra siirtyy automaattisesti postitukseen, kun maksu kirjautuu rekisteriin. Tässä tapauksessa 2–3 viikon toimitusaika pätee. Tarrojen postitus lopetetaan 10.6.2017.

Kuinka pitkään jäsenyyteni on voimassa?

Jäsenyys on voimassa kunkin lukuvuoden syyskuun loppuun asti. Opiskelijakortti on voimassa liittymisvuoden ajan korttiin merkittynä lukuvuotena – myöhemmin kortin voimassaoloa jatketaan lukuvuositarroilla. Tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäiseltä jäsenyyskaudeltasi et saa korttiin erillistä tarraa, vaan kortti oikeuttaa jäsenetuihin ilman sitä.

Huomaathan, että poikkeuksen muodostaa HSL, jolle matkakorttien opiskelija-status on voimassa vain elokuun loppuun. Jäsenyysasiat kannattaa hoitaa siis kuntoon heti elokuun alussa, jotta saat HSL:n alennukset asianmukaisesti.

Haluan erota liitosta, miten se onnistuu?

Laita meille sähköpostia ([email protected]), jossa ilmoitat erostasi. Kirjoita viestiin nimesi, syntymäaikasi, osoitteesi sekä jäsennumerosi (PAS-numero kortista), jos se on sinulla tallessa. Jäsenyys lakkautetaan automaattisesti kun lukion aloittamisvuodesta on kulunut kolme vuotta, mikäli opintojen jatkumisesta ei ilmoiteta opintotodistuksen kanssa.

Entä jos opintoni kestävät yli kolme vuotta?

Neljännelle vuodelle jatkavien jäsenyys ei kolmannen vuoden jälkeen jatku automaattisesti. Neljännelle vuodelle jäsenyyttä on pyydettävä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Mukaan on liitettävä opintotodistus opintojen jatkumisesta. Opintovuodet lasketaan rekisterissämme aloitusvuoden perusteella.

Olen lähdössä vaihtoon, mitä pitäisi tehdä liiton jäsenyydelle?

Ilmoita jäsenpalveluun sähköpostitse ([email protected]), että olet lähdössä vaihtoon niin säilytämme tietosi mutta emme lähetä sinulle jäsenmaksulaskua siltä vuodelta, kun olet ulkomailla.

Koska korttini saapuu?

Kortin toimitusaika on sähköisesti liittyneille noin 2–3 viikkoa ja paperitse liittyneille 3–4 viikkoa. Kortti siirtyy tuotantoon kun maksu kortista on kirjautunut rekisteriimme ja hakemuksessa on kaikki tarvittavat tiedot. Mikäli hakemuksestasi puuttuu tietoa, lähetämme siitä sinulle sähköpostia antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Valitettavasti emme pysty nopeuttamaan kortin toimitusta.

Tilasin kortin aikoja sitten, eikä se ole vielä saapunut.

Jos korttitilauksessasi on kulunut yli annetun toimitusajan (ks. edellinen kohta) verran aikaa, voi olla että maksusi tai hakemuksesi tietojen kanssa on ongelma. Lähetä siis koko nimesi ja kuitti maksetusta maksusta osoitteeseen [email protected] niin selvitämme mistä viivästys johtuu ja varmistamme, että korttisi siirtyy tuotantoon.

Uuden laskun saat myös laittamalla viestiä osoitteeseen [email protected] Huomaathan, että lasku saattaa tulla myös sähköpostiin, mikäli olet liittyessä näin valinnut. Tarkista myös sähköpostin roskapostikansion ennen kuin pyydät uuden laskun.

Minulta pyydettiin opiskelutodistusta, mitä se tarkoittaa?

Opiskelutodistukseksi käy lukiosi kansliassa kirjoitettu ja leimattu paperinen todistus tai kuva tällaisesta todistuksesta. Myös kuvankaappaus Wilmasta, Helmestä tai vastaavasta järjestelmästä käy, kunhan siinä näkyy nimesi ja että olet kirjautunut sisään.

Minkälaisen kuvan valitsen opiskelijakorttiin?

Kuvan on oltava helposti tunnistettava kasvokuva. Kortinvalmistajalla on oikeus rajata kuva vaatimusten mukaiseksi.

Minulla ei ole suomalaista henkilötunnusta. Voinko tilata kortin?

Voit tilata kortin myös ilman henkilötunnusta. Tilaa kortti tällöin paperisena tai lähetä tarvittavat tiedot osoitteeseen [email protected]

Tilasin ISIC-yhdistelmäkortin, mutta kansainväliset verkkoalennukset eivät toimi.

ISIC-numerot aktivoidaan aina tilauksesta seuraavan kuukauden ensimmäisellä viikolla, eli jos ISIC-yhdistelmäkorttisi on tilattu esim. joulukuussa, aktivoidaan se automaattisesti tammikuun alussa. Jos haluat aktivoida ISIC-numerosi itse jo ennen sitä, se onnistuu täällä: https://activate.isic.org/activation/. Kirjoita ”Your name on the card” -kenttään koko nimesi järjestyksessä Etunimi Sukunimi, ja ”Valid to” -kohtaan 09 2018, sillä lukiolaisen ISIC-numero on aina voimassa kolme vuotta kortin tilaamisesta eteenpäin.”

Korttini katosi, mitä teen?

Jäsenmaksun maksaneille kortti maksaa viiden euron tuotantokulujen verran. Kortti voidaan valmistaa täysin samoilla tiedoilla kuin vanha kortti tai voit lähettää meille uuteen korttiin uuden kuvan. Kortin toimitusaika on 1-2 viikkoa. Korttiin voidaan liittää kansainvälinen ISIC-ominaisuus yhdeksän euron lisähintaan.

Uusi kortti tilataan jäsenpalvelun kautta, joten laita viestiä osoitteeseen [email protected] Mikäli haluat uuteen korttiin uuden kuvan, liitä kuva viestiisi. Lähetämme vastauksena vahvistuksen kortin siirtymisestä tuotantoon sekä laskun uudesta kortista.

Kortissani on virheellistä tietoa, mitä teen?

Jos olet tehnyt hakemuksen netissä tai mobiilipalvelun kautta, ota yhteyttä jäsenpalveluumme ([email protected]).

Jos taas olet täyttänyt paperisen hakulomakkeen, ota yhteyttä virheistä kortinvalmistaja Oberthur Technologies Finlandiin. Heihin voi olla yhteydessä puhelimitse 09-5915900 tai sähköpostitse [email protected] Kirjoita viestin otsikoksi “lukiolaiskorttikysely” ja oma nimesi.

Lukioni nimi on vaihtunut. Täytyykö minun tilata uusi kortti?

Haluan pois liiton sähköpostilistalta.

Sähköpostikirjeiden lopusta löytyy linkki, jota painamalla voit poistua sähköpostilistalta.

Minulle ei ole tullut Improbatur-lehteä.

Voit olla asiasta yhteydessä jäsenpalveluun ([email protected]). Tarkistamme osoitetietosi sekä lähetämme uusimman lehden sinulle.