piiritoiminta_cover

Mitä SLL tekee

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma järjestö, arkielämän helpottaja ja tehokas edunvalvoja. Noin 50 000 jäsenellään SLL on Suomen suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva opiskelijajärjestö.

Liiton tärkein tehtävä on edistää, puolustaa ja valvoa lukiolaisten etuja sekä valtakunnallisesti että paikallisella tasolla. Teemme vaikuttavaa politiikkaa niin kabineteissa kuin kaikkein pienimmissä lukioissakin. Edunvalvonnan lisäksi tarjoamme jäsenillemme mainioita valtakunnallisia ja paikallisia jäsenetuja, järjestämme innostavia tapahtumia ja koulutuksia sekä tuotamme muun muassa lukiolaisten aikakauslehti Improbaturia.

Tässä työssä meitä auttavat 11 paikallista piirijärjestöä eli aktiiviset lukiolaiset ympäri maan sekä kaikkien lukioiden opiskelijakunnat.

SLL:n toimintaa johtaa liittokokousten välillä lukiolaisista koostuva liittohallitus, joka valitaan aina marraskuussa järjestettävässä liittokokouksessa seuraavaksi vuodeksi. SLL:n arkea liiton Töölön toimistolla pyörittää 14 palkattua toimihenkilöä ja liittohallituksen puheenjohtajisto.