aktiivit4_cover

Lukioiden henkilökunnalle

Suomen Lukiolaisten Liitto on kaikkia Suomen lukiolaisia edustava opiskelijajärjestö. Vaikutamme sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla siihen, että asiat olisivat lukiossa ja lukiolaisilla paremmin. Lisäksi tarjoamme jäsenillemme kosolti palveluita aina lakineuvonnasta jäsenalennuksiin.

Koulutuskokemustakaan ei liitolta puutu. Järjestämme vuosittain yli 30 koulutusta ja tilaisuutta opiskelijoille, opettajille ja lukiokoulutuksesta kiinnostuneille. Liiton koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia, majoitus- tai ateriakustannuksia lukuun ottamatta. Majoitus- ja ateriakustannusten hinnatkin olemme neuvotelleet opiskelijaystävällisiksi.

Koulutukset

Ohjus-koulutukset ovat ohjaaville opettajille suunnattuja koulutuksia, jotka tarjoavat uusia näkökulmia, eväitä ja inspiraatiota ohjaajan roolissa toimimiseen ja demokratian kehittämiseen lukiossa. Lisää tietoa Ohjus-koulutuksista saat täältä.

Lukioissa tapahtuvan toiminnan tueksi järjestämme myös opiskelijakuntatoimijoille tarkoitettuja Water-opiskelijakuntafestivaaleja, Jano-opiskelijakuntakoulutuksia opiskelijakuntien hallituksille sekä Virta-tutorkoulutuksia. Lisää tietoa tapahtumista ja koulutuksista löydät täältä.

Oppaat

Tutorien avuksi Suomen Lukiolaisten Liitto on tuottanut Tutoroppaan ja Tutorkoulutusoppaan. Voit tilata oppaat täältä.

Opas opiskelijakunnille tarjoaa vastauksia yleisimpiin kysymyksiin mm. hallituksen toiminnasta tai tapahtumien ideoinnista. Tutustu oppaaseen täältä.

Opoille

Järjestämme vuosittain Suomen suurimman jatkokoulutustapahtuman Studian, jonne jäsenillämme on ilmainen sisäänpääsy. Lisäksi helpotamme lukiolaisten elämää tarjoamalla tietoa ja vertaistukea opiskelijaelämän isoissa ja pienissä kysymyksissä.

Lukiolaisoppaasta löytyy kattavasti tietoa opiskelijan oikeuksista ja lukiolaisilla on myös mahdollisuus esittää oppaan kautta kysymyksiä, joihin asiantuntijamme vastaavat.

Uusille ykkösille kannattaa vinkata Kysy lukiolaiselta -kampanjastamme, joka toimii uusien opiskelijoiden tukena heidän aloittaessaan lukion. Kampanjassa uusien ykkösten kysymyksiin lukio-opiskelusta ja lukiolaiselämästä vastaavat toiset lukiolaiset.

Abeja puolestaan kannattaa kehottaa seuraamaan @Lukiolaiset-tiliä Snapchatissa. Syksyllä jälleen starttaavassa #Mustatuleeisona-kampanjassamme korkeakouluopiskelijat eri aloilta esittelevät omaa opiskelualaansa ja vastailevat lukiolaisten jatko-opintoja koskeviin kysymyksiin.