mitaSLLtekee_cover edunvalvonta

Lähde mukaan toimintaan

Suomen Lukiolaisten Liiton toiminnassa voit olla mukana itsellesi parhaiten sopivalla tavalla. Voit esimerkiksi järjestää tapahtumia, tehdä vaikuttamistyötä tai koordinoida viestintää – mahdollisuuksia on rajattomasti!

Paikallista toimintaa Lukiolaisilla pyörittävät 12 piiri- ja jäsenjärjestöä eli jokaisen alueen lukiolaiset itse. Täältä näet, millä piirijärjestöllä on toimintaa omalla kotiseudullasi ja pääset lukemaan lisää oman piirisi meiningeistä. Lisää tietoa piiritoiminnasta löydät myös Aktiivioppaasta. Lukiolaisten toimintaan mukaan lähteminen kannattaa: omien taitojen ja tietojen kartoittamisen lisäksi saat unohtumattomia kokemuksia ja elinikäisiä ystävyyksiä.

Pääset mukaan toimintaan ottamalla yhteyttä oman piirisi puheenjohtajaan tai ilmoittautumalla rohkeasti mukaan seuraavalle tapahtumalle! Piirien omien tapahtumien lisäksi SLL järjestää vuosittain kolme valtakunnallista koulutustapahtumaa sekä neljät Water-opiskelijakuntafestivaalit. Tapahtumille ovat tervetulleita kaikki lukiolaiset ja mukaan voi hypätä missä vaiheessa vuotta tahansa. Tulevat tapahtumat löydät täältä.

Tervetuloa messiin!

Talvipäivät

Kolmipäiväiset Talvipäivät järjestetään vuosittain tammikuun lopulla. Tapahtuman funktio on kouluttaa piirin uudet lukiolaistoimijat tehtäviinsä, kertoa perustiedot järjestössä toimimisesta, luoda hyvä pohja koko tulevalle vuodelle ja tutustuttaa lukiolaistoimijat toisiinsa.

Kevätpäivät

Toukokuun loppupuolella järjestettäville Kevätpäiville kokoonnutaan pitämään hauskaa iki-ihanien perinteiden sekä voimaannuttavan koulutuksen merkeissä. Kevätpäivien koulutussisällöt keskittyvät piirijärjestöjen kehittämiseen ja tulevan syksyn projekteihin.

Syyspäivät

Syyspäivät on vuoden viimeinen aktiivitapahtuma, joka toimii lähtölaukauksena syksyyn. Tapahtuman tarkoituksena on kehittää piirien toimintaa, antaa eväitä piirien tekemän vaikuttamistyön tueksi sekä perehtyä liittokokouksen asiakirjoihin.

Water-opiskelijakuntafestivaalit

Neljästi vuodessa järjestettävät Water-opiskelijakuntafestivaalit keräävät opiskelijakuntatoimijoita kautta maan kouluttautumaan viikonlopuksi. Tapahtuma sopii aloittelevalle opiskelijakuntatoimijalle, mutta myös kokeneempi löytää sieltä uusia ideoita ja hyödyllistä tietoa. Watereilla pääset vaihtamaan kokemuksia ja verkostoitumaan muiden opiskelijakuntatoimijoiden kanssa – ja tietenkin viettämään hillittömän hauskan viikonlopun!