Lukiolaiset hakee koulutuspoliittista asiantuntijaa

Haemme joukkoomme skarppia ja kunnianhimoista

KOULUTUSPOLIITTISTA ASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen opintovapaan sijaiseksi 5.8.2019-31.5.2020.

Etsimme oma-aloitteista ja tehokasta asiantuntijaa vastaamaan lukiolaisten valtakunnallisesta edunvalvonnasta ja sen kehittämisestä erityisesti koulutuspolitiikan ja osittain myös kansainvälisten asioiden ja nuorisopolitiikan saralla. Vastuullasi ovat muun muassa lukiokoulutuksen järjestämiseen ja rahoitukseen, koulutuksen laatuun, ylioppilastutkintoon sekä opiskelijavalintoihin liittyvät teemat.

Koulutuspoliittisena asiantuntijana vaikutat valtakunnalliseen päätöksentekoon, rakennat kiinnostavia kampanjoita, verkostoidut koulutusalan päättäjien ja muiden vaikuttajien kanssa sekä koulutat ja sparraat lukiolaistoimijoita valtakunnallisen ja paikallisen edunvalvonnan toteuttamisessa. Työskentelet osana edunvalvontatiimiämme, joka paiskii yhdessä töitä liiton tavoitteiden saavuttamiseksi. Meillä lukiolaiset määrittelevät suunnan ja tavoitteet – sinun tehtäväsi on auttaa saavuttamaan ne.

Työssäsi muun muassa valmistelet lausuntoja, kannanottoja ja taustamateriaaleja, suunnittelet ja toteutat vaikuttajaviestintää, seuraat lukiolaisiin vaikuttavaa yhteiskunnallista keskustelua, edistät SLL:n tavoitteita erilaisissa työryhmissä ja tilaisuuksissa sekä autat jäseniämme edunvalvontaan liittyvissä pulmissa.

Työssä onnistuminen edellyttää kykyä omaksua ja pureskella uutta tietoa nopeasti, perusteellista ymmärrystä päätöksenteosta ja koulutuspolitiikan teemoista sekä sujuvia kirjallisia ja suullisia vuorovaikutustaitoja – toisinaan myös pitkää pinnaa ja istumalihaksia. Haluamme asiantuntijan, jolla pysyy pää kylmänä tiukassakin paikassa ja joka osaa sanoittaa laajoja ja monimutkaisiakin yhteiskunnallisia ilmiöitä ymmärrettävästi. Katsomme hyvällä kokemusta yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta sekä opiskelija- tai nuorisojärjestötoiminnasta.

Työssä onnistuminen ja työyhteisössämme viihtyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, huumorintajua ja uuden äärellä innostumista. Viidentoista hengen työporukassamme rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät tiukkaan ammattitaitoon ja tavoitteellisuuteen. Kuulostaako hyvältä? Hae meille!

Koulutuspoliittisen asiantuntijan työsuhde alkaa 5.8.2019 ja jatkuu 31.5.2020 asti. Määräaikaisuuden peruste on opintovapaan sijaisuus. Tehtävä on täysipäiväinen ja työaika on 40 tuntia viikossa. Tehtävästä maksettava kuukausipalkka on 2666 euroa. Lisäksi tarjoamme puhelin- ja lounasedun, työsuhdematkalipun, laajan työterveyshuollon ja ihanan työyhteisön. Työ sisältää ajoittain ilta- ja viikonlopputöitä.

Toimita vapaamuotoinen hakemus ja ansioluettelosi viimeistään torstaina 13.6.2019 klo 23:59 tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@lukio.fi, mikäli sinulla ei ole Google-tiliä. (Otsikoi sähköpostisi “Koulutuspoliittinen asiantuntija” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: “OMA SUKUNIMI – Hakemus” & “OMA SUKUNIMI – Ansioluettelo”.)

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat lähtökohtaisesti maanantaina 17.6.2019 toimistollamme Helsingissä. Haastatteluun kutsuttavia pyydämme valmistelemaan myös kirjallisen tehtävän.

Lisätietoja tehtävistä antavat Suomen Lukiolaisten Liiton koulutuspoliittinen asiantuntija Annakaisa Tikkinen (p. 040 356 6082, annakaisa.tikkinen@lukio.fi) ja puheenjohtaja Roosa Pajunen (p. 0400 916 466, roosa.pajunen@lukio.fi).

Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.