Lukiolaiset hakee Improbaturille päätoimittajaa

Suomen Lukiolaisten Liitto hakee joukkoonsa

PÄÄTOIMITTAJAA

freelancer-toimeksiantoon tai osa-aikaiseen työsuhteeseen vastaamaan järjestön kustantamasta lukiolaisten aikakauslehdestä, Improbaturista.

Improbatur on rohkeita aiheita pelkäämätön ja journalistisesti itsenäinen julkaisu, joka käsittelee maailman menoa, opiskelua, kulttuuria, työelämää ja nuoria koskettavia yhteiskunnallisia ilmiöitä lukiolaisia kiinnostavasta näkökulmasta. Lehden tavoitteena on olla lukiolaisia puhutteleva aikakauslehti ja houkutteleva jäsenetu, jonka lukiolaiset kokevat omakseen. Koko pakettiin kuuluvat neljästi vuodessa ilmestyvä printtilehti sekä jatkuvasti kehittyvä verkko- ja somepresenssi.

Päätoimittajana olet vastuussa kaikesta lehden brändin alla julkaistavasta sisällöstä. Kirjoitat juttuja, editoit tekstejä ja briiffaat sujuvasti sekä alan nuoria huippuja että vasta uraansa aloittelevia avustajia. Kokoat itsellesi tiimin, suunnittelet lehdet yhdessä AD:n kanssa, hiot juttuideat timanteiksi ja huolehdit, että yli 30-vuotias Improbatur-lehti on huomennakin lukiolaisille kiinnostava, ajankohtainen, ainutlaatuinen – ja sopivasti ravisteleva.

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta sujuvan kynän lisäksi myös ymmärrystä editoinnista, kielenhuollosta ja journalismin trendeistä sekä kiinnostusta yhteiskunnallisia ilmiöitä ja nuorten mielenmaisemaa kohtaan. Sinulla on jo kokemusta lehtijuttujen tekemisestä (kenties myös tilaamisesta), etkä pelkää feature-juttujen korkeita merkkimääriä. Ymmärrät, mikä on lehtikonsepti ja miten sellaista kehitetään. Vastaat lehden pyörittämisestä ja budjetista, joten odotamme sinulta organisointitaitoja ja jonkin verran talousosaamista. Katsomme hyvällä soveltuvia opintoja ja johtamiskokemusta.

Itse työ ja myös työyhteisössämme viihtyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, huumorintajua ja uuden äärellä innostumista. Viidentoista hengen työporukassamme rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät ammattitaitoon, tavoitteellisuuteen ja jatkuvaan kehittämiseen. Toivottavasti sellainen tapa tehdä töitä sopii myös sinulle!

Oletko sinä etsimämme journalismin tulevaisuuden tekijä ja monta lankaa hyppysissään sujuvasti pitävä kehittäjä? Jes, hae meille! Kivan ja valtavan kiinnostavan työn lisäksi pääset osaksi mainion työyhteisömme seikkailuja, kehittämään omaa osaamistasi sekä toteuttamaan villejäkin ideoitasi.

Päätoimittajan tehtävä alkaa mahdollisimman pian. Vuoden ensimmäisen lehden on määrä ilmestyä helmikuun loppupuolella. Tehtävä on puolipäiväinen (työaika 20 tuntia viikossa), mutta työ jaksottuu lehdenteon aikataulujen mukaan. Valitun henkilön kanssa sovitaan erikseen, solmitaanko tehtävästä freelancer-toimeksiantosopimus vai työsopimus.

Toimita vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelosi ja 2–3 työnäytettä viimeistään tiistaina 13.11. klo 23:59 mennessä tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@lukio.fi, mikäli sinulla ei ole Google-tiliä. (Otsikoi sähköpostisi “Päätoimittaja” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: “Oma sukunimi – Hakemus”, “Oma sukunimi – Ansioluettelo” ja “Oma sukunimi – Työnäyte”.)

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat ensisijaisesti maanantaina 19.11. toimistollamme Helsingissä. Haastatteluun kutsuttavia pyydämme valmistelemaan ennakkotehtävän.

Lisätietoja tehtävästä antavat Improbaturin päätoimittaja Anna-Sofia Nieminen (p. 040 5757 644, anna-sofia.nieminen@lukio.fi) ja Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri Saara Hyrkkö (p. 040 719 7604, saara.hyrkko@lukio.fi).

Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.